Cum asociezi vinul potrivit cu mancarea potrivita. Reguli pentru gurmande

Iti place sa incerci retete noi sau sa savurezi o mancare delicioasa dupa o zi incarcata si crezi ca un pahar de vin completeaza o seara perfecta? Este important sa stii ce vin sa consumi atunci cand consumi diferite preparate. De exemplu, vinul rosu poate fi servit cu mancaruri mai grele, iar vinul alb poate fi servit cu peste, scrie foodandwine.com. Asadar, iata cum asociezi vinul potrivit cu mancarea potrivita!

Cum asociezi vinul potrivit cu mancarea potrivita? Este suficient sa tii cont de cateva sfaturi simple si te vei bucura de cele mai savuroase momente.

Cum asociezi vinul potrivit cu mancarea potrivita

1. Pinot Noir este perfect pentru mancarurile consistente

Vinul Pinot Noir este perfect pentru retetele cu ciuperci, trufe sau alte alimente care sunt consistente si parfumate. Acest vin accentueaza gustul mancarurilor si le ofera mai multa savoare, asa ca este alegerea potrivita atunci cand vrei sa te rasfeti cu un meniu aparte.

2. Chardonnay este potrivit pentru retetele cu fructe de mare

Obisnuiesti sa consumi fructe de mare sau iti place sa prepari peste, cum ar fi somon? Vinul Chardonnay este potrivit pentru aceste retete, mai ales daca folosesti sos la preparare. Un pahar de vin te ajuta sa savurezi fiecare portie.

3. Sampania se consuma cu mancaruri sarate

O sampanie de calitate are un gust usor dulce, asa ca este perfecta atunci cand servesti mancaruri sarate. Este revigoranta si poate fi consumata chiar si atunci cand consumi fructe de mare sau mancaruri asiatice.

4. Sauvignon Blanc si calamari

Nu numai vinul Chardonnay este potrivit pentru retetele cu fructe de mare, ci si vinul Sauvignon Blanc. Daca iti place sa consumi calamari, diferite retete cu fructe de mare in sos sau preferi inelele de ceapa, acest vin este alegerea perfecta.

5. Un vin rose este perfect pentru preparatele cu branza

Vinul rose este perfect pentru preparatele cu branza. Sunt bucatari care recomanda vinul rosu sau vinul alb, insa vinul rose este alegerea perfecta: este parfumat si este suficient de acid, asa ca poti sa il consumi cu incredere alaturi de un cheesecake sau alaturi de alte preparate cu branza.

6. Pinot Gris cu preparate usoare

Daca iti place sa consumi peste sau fructe de mare, insa preferi retetele usoare, acest vin este alegerea perfecta. Te poti delecta cu un pahar de Pinot Gris dupa o zi incarcata sau cu partenerul de cuplu.

7. Vin alb sec sau sampanie pentru deserturi usoare

Vinul alb sec il poti servi cu un desert usor, precum tarte cu fructe, iar sampania o poti servi alaturi de un desert care nu contine zahar sau ingrediente care nu sunt sanatoase. Opteaza pentru o reteta care se prepara rapid si nu contine multe calorii.

8. Vin alb Riesling cu mancare picanta

O mancare picanta, cum ar fi cea chinezeasca sau indiana, merge perfect cu vinul Riesling. Savureaza un pahar atunci cand servesti preparatul preferat si te vei bucura de fiecare moment.

Daca ti-a placut acest articol despre cum asociezi vinul potrivit cu mancarea potrivita, iata si un articol cu vinuri care te ajuta sa slabesti. Include-le in dieta ta!

Foto: Guliver