Frunzele de sfecla sunt deseori ignorate, dar exista un soi special de sfecla, care are frunze colorate extrem de frumos! Fa cu ele un quiche cu frunze de sfecla curcubeu si o sa-ti impresionezi oaspetii! Garanteaza Martha Stewart!

Sfecla curcubeu este o varietate de sfecla cultivata pentru frunze. Frunzele au un colorit spectaculos, cu tulpini galbene, portocalii, rosii sau roz. De asemenea, au o textura deosebita si un gust dulce, foarte bun. Dar, chiar daca nu gasesti acest sortiment, tot poti folosi frunze de sfecla rosie, care devin moi si au un gust bogat cand sunt gatite.

Ce-ar fi sa faci o reteta de la Marthastewart.com? Un quiche cu frunze de sfecla curcubeu! Dureaza 45 de minute sa pregatesti acest quiche, dar doua ore cu tot cu timpul de coacere. Totusi, daca gasesti frunze-curcubeu, acest quiche cu frunze de sfecla o sa-ti impresioneze oaspetii prin aspect si gust, asa ca merita efortul!

Ingrediente pentru opt portii:

110 grame unt nesarat

1 ceapa mica, tocata marunt

1 legatura (aprox 400 de grame) frunze de sfecla rosie (de preferat, curcubeu)

sare grunjoasa

piper proaspat rasnit

12 foi de placinta subtiri, decongelate si taiate in patrate cu latura de 28 cm

10 oua, la temperatura camerei

300 ml lapte integral

165 grame smantana de gatit

1 lingura mustar Dijon

14 lingurita nucsoara razuita

110 grame smantana

3 linguri harissa

Cum sa faci quiche cu frunze de sfecla

Toaca cozile de frunze de sfecla in bucati de 2,5 centimetri, iar frunzele toaca-le grosier.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, topeste o lingura de unt intr-o tigaie larga, la foc mediu. Adauga ceapa si frunzele de sfecla, asezoneaza cu sare si piper. Caleste-le, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie frunzele, 6-8 minute. Muta frunzele pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca complet.

Opareste tulpinile frunzelor intr-un vas cu apa sarata, pana cand devin moi-crocante si culoarea este mai intensa, 1-2 minute. Strecoara-le si pune-le pe o alta farfurie, la racit.

Topeste restul de unt intr-o cratita mica. Unge cu unt topit o tava de tarta cu diametrul de 25 de centimetri. Pune o foaie de placinta in tava si unge-o cu unt. Continua sa adaugi foi de placinta, ungand cu unt fiecare foaie, si asezandu-le una peste alta astfel incat sa formeze un cerc concentric. Asaza tava de tarta peste tava aragazului.

Bate ouale intr-un bol mare, apoi adauga laptele, smantana de gatit si mustarul Dijon. Pune sare si piper.

Apoi, toarna amestecul de ceapa si foi de sfecla peste blatul din foi de placinta si varsa amestecul de oua peste el. Presara nucsoara pe deasupra. Coace pana cand ouale incep sa se inchege pe la margini, aproximativ 25 de minute.

Scoate tava din cuptor si imprastie tulpinile de sfecta oparite pe toata suprafata quiche-ului. Da din nou la cuptor si coace acest quiche cu frunze de sfecla pana cand ouale sunt gatite si pufoase in centru, iar tulpinile de sfecla sunt aurii. Ar trebui sa dureze 40-50 de minute sau mai mult.

Lasa quiche-ul sa se raceasca pe un grilaj 15 minute. Amesteca smantana de masa cu harissa, care este un sos de ardei iute, si serveste acest sos la quiche.

FOTO: Guliver

Citeste si: Supa crema de sfecla rosie: detox si savoare!