Un desert sanatos: Pandispan fara gluten si fara lactoza.

Daca ai boala celiaca sau nu te simti bine dupa ce mananci lactate, e bine sa eviti cerealele si laptele. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la deserturi! Gasesti destule alternative pe internet, iar noi iti oferim una dintre ele: pandispan fara gluten si fara lactoza.

Cand incepi sa tii o dieta noua din motive de sanatate sau din motive personale, e mai complicat sa organizezi mese cu prietenii. Mai ales cand e o aniversare sau o sarbatoare. Dar acest lucru nu trebuie sa te dea inapoi de la decizia de a manca mai sanatos, mai ales daca esti alergica la gluten si lactoza. Exista solutii pentru orice tip de alimentatie!

Ti-ai imaginat vreodata ca poti face desert fara faina si fara lapte? Am gasit pe Mindbodygreen.com o reteta de pandispan fara gluten si fara lactoza pe care o poti coace chiar si in tigaie. Garantez ca va fi mancata rapid la petreceri!

Cum sa faci pandispan fara gluten

Ingrediente pentru 8-10 portii:

1/4 cana untura de palmier

3/4 cana lapte de migdale

1/4 cana miere

1 lingurita otet de mere

5 oua

2 1/4 faina de migdale alba

1/4 cana faina de cocos

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita sare fina

Metoda de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Incalzeste untura de palmier intr-o tigaie cu fundul gros si marginile mai inalte, la foc mediu, pana se topeste. Intinde-o pe tot fundul si marginile tigaii, apoi varsa untura topita intr-un bol de mixer. Pune tigaia inapoi pe plita, la foc foarte mic.

Adauga in vasul de mixer celelalte ingrediente pentru pandispan fara gluten: laptele de migdale, mierea si otetul. Amesteca la viteza medie cu mixerul pentru 30 de secunde. Adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare.

Pune apoi faina de migdale, faina de cocos, praful de copt si sarea. Amesteca aluatul de pandispan fara gluten si fara lactoza, apoi toarna-l in tigaie.

Coace pandispanul fara gluten timp de 30 de minute sau pana cand se rumeneste la suprafata. Incearca-l cu o scobitoare, ca sa vezi daca e copt in interior. Dupa ce il lasi sa se raceasca 30 de minute, e gata de savurat! Daca nu il mananci pe tot la o singura masa, il poti pastra in frigider chiar si o saptamana!

FOTO: Guliver

Citeste: Cum afecteaza glutenul sanatatea. Chiar daca nu ai intoleranta!