Cupcakes cu mar, banana si quinoa

Cupcakes cu mar, banana si quinoa: iata o reteta pe cat de savuroasa, pe atat de sanatoasa! O reteta fara gluten, dulce, cu fructe aromate. O reteta de mic-dejun cu cereala sanatoase si pseudo-cereale, cu indice glicemic mic, care iti va da energie pentru prima parte a zilei! Iata cum sa faci si tu acasa, in doi timpi si trei miscari, cupcakes cu mar, banana si quinoa, potrivit Pumpsandiron.

In mod normal, atunci cand bananele sunt extra-coapte, dulci-dulci, atunci trebuie sa le mananci! Nu, nu le arunca! Atunci sunt atat de aromate incat vor “colora” perfect acest desert pe post de mic-dejun! Curata-le, taie-le si pune-le in rasfatul de dimineata! Pentru ca alta denumire chiar nu gasesc pentru aceste cupcakes cu mar, banana si quinoa! Ele pot fi mancare ca atare, dar pot fi dizolvate in lapte cald si consumate pe post de budinca!

Ingrediente pentru cupcakes cu mar, banana si quinoa – 12 portii –:

  • ½ cana cu sos de mere;
  • 1 cana cu piure de banane (cca. 3 banane);
  • 1 banana taiata;
  • 1 cana de quinoa fiarta (cam ½ cana uscata);
  • ½ cana de lapte de migdale;
  • ¼ cana de miere;
  • 1 lingurita de extract de vanilie;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 1 mar curatat si taiat.

Cum procedezi

  1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Unge o tava de briose cu ulei de masline, intr-un strat subtire.
  2. Gateste quinoa. Fierbe ¾ cana cu apa, adauga ½ cana de quinoa uscata si, in aproximativ 12 minute, ar trebui sa ai un amestec pufos, aerat.
  3. Amesteca sosul de mere cu piureul de banane, cu laptele de migdale, mierea si vanilia.
  4. Amesteca ingredientele uscate: quinoa, ovaz, scortisoara. Incorporeaza usor-usor ingredientele lichide in cele uscate pana cand se formeaza o pasta.
  5. Curata de coaja un mar si toaca-l. Amesteca-l in aluatul format mai sus.
  6. Pentru a-ti iesi cupcakes cu mar, banana si quinoa perfecte, ai grija sa umpli forma de briose pana sus. Adauga in “cap” o felie de banana.
  7. Coace timp de 20-25 minute.
  8. Lasa-le sa se raceasca putin si apoi consuma-le cat sunt caldute.

Cupcakes cu mar, banana si quinoa pot fi pastrate usor in frigider. Reincalzeste-le si joaca-te cu tot felul de topping-uri – nuci pecan sau alune caramelizate, de exemplu! Sau sirop de artar!

Daca ti se pare utila aceasta reteta, citeste si: Idei pentru un mic dejun sanatos. Ce trebuie sa mananci dimineata.

Foto: Guliver