Probabil ai observat foarte multe retete in care se recomanda folosirea sarii Kosher. Este un trend in mare voga pentru ca sarea Kosher are mai multe atuuri care o fac preferata bucatarilor profesionisti.

Sarea Kosher este o sare cu granulatie mare, iar numele ei provine din bucataria evreiasca. Este bogata in clorura de sodiu si de extrage din apa de mare prin evaporare sau din mine. Spre deosebire de sarea de masa, sarea Kosher este grunjoasa si din acest motiv nu foarte multe persoane obisnuiesc sa o foloseasca la prepararea mancarurilor.

De ce bucatarii profesionisti recomanda sarea Kosher

Aceasta sare are un gust aparte si este preferata in marile bucatarii din lume, are o aroma moderata si este foarte apreciata pentru structura ei. Se prinde mai usor in preparate, dar bucatarii profesionisti sustin ca este bine sa fie adaugata la sfarsit. In plus, ei recomanda sa reduci cantitatile la jumatate daca vrei sa inlocuiesti sarea de masa cu aceasta.

La ce poti folosi aceasta sare:

  • la condimentarea carnii crude (ii imbunatateste gustul)
  • la sotarea legumelor (bucatarii profesionisti recomanda sa adaugi sarea in tigaie odata cu legumele)
  • la condimentarea alimentelor (din moment ce aceasta sare se topeste mai greu, bucatarii profesionisti recomanda sa o folosesti la condimentarea alimentelor)
  • la tocarea usturoiului (probabil ti se pare ciudat, dar poti folosi aceasta sare la tocarea usturoiului, pentru ca acesta va avea un gust mai bun)

Cand nu este recomandat sa folosesti aceasta sare:

  • cand trebuie sa masori cantitatile (bucatarii profesionisti sustin ca aceasta sare este mult mai grea decat sarea de masa, iar din acest motiv nu este recomandat sa o folosesti atunci cand trebuie sa masori cantitatile)
  • pentru dispersie – in faina (este recomandat sa folosesti aceasta sare la condimentarea carnii crude, dar acelasi lucru nu se aplica si atunci cand vrei sa prepari diferite blaturi)
  • la prepararea anumitor prajituri (aceasta sare face ca aluatul sa scada in momentul in care este introdus la cuptor)

La ce retete poti folosi aceasta sare:

Poti folosi aceasta sare atunci cand prepari peste la cuptor, dar si la muraturi. O mai poti folosi atunci cand fierbi legumele sau o poti folosi pentru decorarea paharelor de cocktail. Totodata, este foarte buna atunci cand prepari covrigei sau saratele de casa.

Vrei sa iti detoxifici corpul in doar doua zile? Incearca dieta cu sare amara!

Foto: Guliver.