Deserturi usoare din fructe. Gustul verii in retete sanatoase

Iti doresti sa te bucuri de un desert rapid, sanatos si bogat in arome? Inspirate de food.com, astazi iti propunem sa incerci cateva deserturi usoare din fructe! Gustul verii este doar la cateva retete distanta. Te intrebi care este secretul bunului gust? Ingredientele potrivite si pasiune!

Nimic nu este mai placut decat sa te bucuri de fructele de sezon, asa ca in aceasta vara poti sa optezi pentru cateva deserturi usoare din fructe. Sunt usor de preparat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si au foarte multe beneficii asupra sanatatii. In plus, nu va fi cazul sa-ti faci griji in privinta siluetei.

Deserturi usoare din fructe

Serbet din mango

serbet din mango

Aceasta reteta este pe atat de usor de preparat, pe atat de gustoasa si sanatoasa. Este desertul perfect pentru o zi torida de vara!

INGREDIENTE

1 mango

3 linguri de indulcitor natural pe baza de stevie

PREPARARE

Curata fructul de mango si scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Pune-l intr-o punga de plastic si lasa-l la rece timp de patru ore. Este important sa scoti tot aerul din punga inainte sa congelezi fructul.

Dupa ce au trecut cele patru ore, scoate punga din congelator si las-o la temperatura camerei timp de 20 de minute.

Pune miezul de mango in blender, adauga indulcitorul natural si amesteca cele doua ingrediente pana cand obtii o compozitie cremoasa, uniforma. Desertul este gata!

Inghetata din fructe de padure

inghetata din fructe de padure

Iata un desert sarac in calorii, dar foarte gustos!

INGREDIENTE

400 de grame de fructe de padure

50 de grame de indulcitor natural pe baza de stevie

1 iaurt natural degresat

1 lingura de zeama de lamaie

PREPARARE

Spala fructele de padure si pune-le in doua boluri. Pune indulcitorul natural peste 200 de grame de fructe de padure si lasa-l sa se topeasca (este necesar sa astepti aproximativ 45 de minute).

Dupa ce indulcitorul s-a topit, pune fructele de padure in blender. Adauga iaurtul si amesteca ingredientele pana cand obtii o crema uniforma. Transfera compozitia in forme pentru inghetata si las-o la congelator pana marginile devin usor solide. Pune compozitia din nou in blender si amesteca din nou. Adauga si celelalte fructe de padure si amesteca inca o data. Trebuie sa obtii o compozitie omogena.

Transfera compozitia intr-o punga de plastic si las-o la congelator peste noapte. A doua zi poti servi inghetata impreuna cu cateva fructe de padure intregi.

Budinca de capsune

budinca de capsune

Iata o reteta daneza ideala pentru zilele toride de vara. Desi reteta originala presupune sa folosesti vanilie, coaja rasa de lamaie ii confera un gust mai bun.

INGREDIENTE

1 kilogram de capsune

50 de grame de inculcitor natural pe baza de stevie

1 litru de apa

50 de grame de amidon de porumb

1 lingurita de coaja rasa de lamaie

esenta de vanilie (optional)

PREPARARE

Spala si curata capsunele. Daca sunt prea mari, este recomandat sa le tai in jumatati. Pune apa la fiert impreuna cu indulcitorul natural si adauga capsunele. Asteapta aproximativ opt minute sau pana cand fructele sunt suficient de moi.

Dizolva amidonul de porumb cu putina apa si adauga-l in oala in care fierb capsunele. Amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn. Adauga esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie (dar nu ambele).

Daca vrei ca budinca sa fie mai groasa, este recomandat sa presezi capsunele cu lingura. Asteapta pana cand apa da in clocot, apoi mai las-o la fiert timp de patru sau cinci minute. Budinca ar trebui sa fie groasa, consistenta.

Transfera compozitia intr-un bol si lasa-l la congelator pana cand se raceste. In functie de dimensiunea recipientului, acest proces dureaza cateva ore.

Dupa cateva ore budinca este gata! Poti sa o servesti impreuna cu putin frisca sau poti sa o decorezi cu cateva fructe intregi.

Daca ti-au placut aceste retete cu deserturi usoare din fructe, iata si cum se face cel mai bun smoothie cu fructe de padure!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver; food.com