Dieta cu hrisca este un regim alimentar strict, nu te gandi ca slabesti 12 kilograme fara sa renunti la dulciuri, insa merita incercata. E greu de tinut, pentru ca vreme de cateva saptamani o sa mananci hrisca fiarta, care iti taie apetitul. Daca simti ca cedezi, reaminteste-ti ca vei avea greutatea ideala.

Habar n-ai cum se gateste hrisca? Nu e mare inginerie. Umple o cana cu hrisca, pune apa fierbinte peste ea si las-o pe noapte. O poti manca cu iaurt si chefir.  Nu e bine sa tii des aceasta cura, deoarece e saraca in elemente nutritive si destabilizeaza organismul.

Cum te mentii dupa ce urmezi dieta cu hrisca

Potrivit diet-health.net, ca sa iti mentii greutatea ideala, dupa ce ai tinut dieta cu hrisca, cateva zile nu consuma mai mult de 600 de calorii pe zi. Abia peste o saptamana, chiar doua, daca poti, dubleaza numarul de calorii ingerate si ramai la 1.200 de calorii inca vreo 10 zile.

Are tot mai multi adepti

Poate nu crezi, dar aceasta cura de slabire este din ce in ce mai populara. Se pare ca acest regim te ajuta sa slabesti si are efect detoxifiant. Cei care au incercat-o au pierdut intre sapte si 12 kilograme, in numai doua saptamani. Ca sa o tii, ai nevoie de hrisca, fructe, chefir, iaurturi cu putine calorii si suplimente cu multivitamine.

Ce reguli trebuie sa respecti

In fiecare zi mananca terci din hrisca si bea iaurt cu 1% grasimi, dar nu mai mult de un litru pe zi.

Bea apa minerala sau plata, cel putin doi litri pe zi.

Poti consuma ceai si cafea neindulcite, cu o conditie: sa nu depasesti trei litri de lichide zilnic.

Mananca fructe, dar nu mai mult de doua bucati din fiecare, de exemplu, doua mere pe zi.

Daca ti-e foarte foame inainte de culcare, bea o jumatate de iaurt diluat cu apa minerala.

Scoate din meniu bauturile alcoolice.

In timpul, dar si dupa dieta, cel putin o luna ia suplimente cu multivitamine.

Daca nu-ti place hrisca, incearca dieta cu iaurt si tarate de ovaz. Minus 5 kg, fara foame.

Foto: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!