Daca esti o pastratoare a traditiei, insa ai adoptat un stil de viata raw-vegan, nu inseamna ca de pe masa de Pasti trebuie sa iti lipseasca tocmai preparatul vedeta al sarbatorii. Iata, asadar, doua retete de pasca raw-vegana, propuse de Raw’z raw vegan cakes.

Pasca raw-vegana cu stafide aurii

INGREDIENTE

Blatul

120 g faina caju

80 g faina de floarea-soarelui

100 g stafide aurii

½ lingurita esenta de vanilie

100 g apa

PREPARAREA blatului

Toate ingredientele se amesteca in robotul de bucatarie. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei plasteline, usor de modelat. Daca este prea lichida, se mai poate adaugaafaina de nuci sau de seminte. Poti gusta si, daca iti doresti ca pasca raw sa fie mai dulce, o poti adauga un pic de zahar stevia. Se poate intampla sa se mai piarda din dulceata, pentru ca nucile absorb foarte rapid dulceat. Asa ca, daca nu ajutezi gustul dulce, este posibil sa obtii o pasca raw fara gust.

Aceasta compozitie de blat odata obtinuta se aseaza pe fundul unei forme de rotunde – poti folosi o forma de copt rotunda cu peretii detasabili. Pune compozitia in tava avand grija sa ridici usor marginile blatului.

Crema

INGREDIENTE

100 g caju

80 ml apa

50 g miere de Manuka

50 g stafide aurii

50 g unt de cacao

½ lingurita turmeric (pentru culoarea crem sau galbena)

100 g faina caju pentru final

PREPARARE

Toate aceste ingrediente se omogenizeaza in blender pana cand obtii o crema de consistenta smantanei grase. Se mai adauga cele 100 g faina de caju si se formeaza o crema mai consistenta, pe care o sezi in tava, peste blat.

Poti orna pasca raw-vegana cu stafide galbene si fructe congelate.

Pasca raw-vegana cu migdale si nuci

Pentru cea de-a doua reteta de pasca raw-vegana ai nevoie de mai mult timp de preparare.

INGREDIENTE

Blat:

200 g curmale

250 g migdale sau nuci

Crema

250 g caju crud

150 g stafide aurii

50 g mac

miere de Manuka, dupa gust

1 lingura fulgi de drojdie inactiva

coaja de lamaie bio sau ulei esential de lamaie

 PREPARARE

Blatul: migdalele sau nucile se macina fin si se amesteca cu pasta de curmale. Curmalele se vor hidrata timp de 1-2 ore si se vor mixa intr-un robot cu lama S. Intr-o forma de tarta cu marginile detasabile asaza o foaie cerata, peste care asezi compozitia de blat pe care o apesi cu grija, astfel incat sa se lege.

Crema:

Pune la hidratat nucile caju, timp de 24-48 de ore, intr-un loc cald sau la temperatura camerei. Dupa primele 24 de ore, gusta nucile si, daca a inceput fermentatia lactica (devin un pic acrisoare), inseamna ca sunt suficient de hidratate.

Daca nu ai timp sa lasi nucile la fermentat, poti adauga zeama de lamaue in crema de caju si obtii o branza care se aseamana cu branza fermentata.

Nucile de caju scurse de apa se proceseaza bine cu ajutorul unui blender vertical. Peste ele adaugi mierea de Manuka, stafidele,  macul, lamaia sau fulgii de drojdie inactiva. Compozitia astfel obtinuta se adauga peste blatul  bine presat in forma de tarta. Poti orna cu nuci caju macinate sau cu fulgi de migdale.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!