e rau sa sari peste micul dejun

In cele din urma, un studiu a confirmat ceea ce am unii dintre noi suspectam de mult timp: mai bine mananci un mic dejun copios decat sa sari peste el.

Ok, cercetarea privind efectul asupra cresterii in greutate atunci cand sari peste micul dejun a fost facuta pe copii (si publicata in revista de specialitate Pedriatic Obesity), dar este la fel de valabila si-n cazul adultilor.

Cercetatorii de la Yale si de la Universitatea din Connecticut au analizat 600 de elevi de scoala generala din clasa a cincea pana-n clasa a saptea, mentionand periodic greutatea lor si daca au sarit peste micul dejun, daca l-au mancat acasa, la scoala, sau in ambele locuri.

Cand sari peste micul dejun este tentata sa recuperezi mai tarziu

Ei au descoperit ca felul in care s-au ingrasat cei care au mancat doua mese de dimineata nu difera cu nimic de cei care au mancat una singura. Problema a fost cu copiii care sareau mereu peste micul dejun sau care-l mancau doar uneori. In cazul lor sansele de-a deveni supraponderali sau obezi erau de doua ori mai crescute. Trebuie remarcat faptul ca doar unul din zece copii implicati in studiu a mancat doua mese de dimineata.

Studiul nu a fost conceput pentru a da un raspuns concret cu privire la acest aspect, dar cercetatorii au unele teorii: si anume, persoanele care sar peste micul dejun (sau orice alta masa din zi) ar putea manca prea mult mai tarziu, pentru a recupera.

Micul dejun ar trebui sa fie macar o gustare sanatoasa, daca nu ai parte de o masa completa. Alte studii au demonstrat de-a lungul timpului ca daca nu sari peste micul dejun ai rezultate academice mai bune, o sanatate mai buna si o greutate stabila si normala.

Faptul ca nu ai timp e scuza pe care o folosesti mereu ca sa sari peste micul dejun? Exista si retete care se pot pregati rapid, sunt delicioase si sanatoase, iar ovazul cu nuci si miere este un astfel de mic dejun!

Foto: iStockphoto

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!