Fasolea Mung are foarte multe beneficii asupra sanatatii, fiind recomandata in foarte multe diete. Daca consumi fasole Mung, obtii mai multe proteine, minerale si vitamine si vei avea un aport mai mic de calorii,scrie draxe.com. 

Fasolea Mung nu este foarte scumpa, se gaseste in foarte multe magazine si este foarte usor de preparat. Poti sa o folosesti in locul fasolei obisnuite si te vei bucura de mai multe beneficii. Are un timp de fierbere mai scurt si are un gust dulceag.

Fasolea Mung – proprietati si beneficii

Fasolea Mung este un tip de leguminoasa marunta si verde, care face parte din aceeasi familie de plante cu mazarea si lintea. Este o sursa bogata de proteine, antioxdianti si fibre. Desi este mai putin populara decat alte tipuri de leguminoase, fasolea Mung are foarte multe beneficii asupra sanatatii.

In China, proprietatile fasolei Mung sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind recomandata pentru prevenirea anumitor boli. Fasolea Mung este considerata “una dintre cele mai hranitoare plante”, iar in medicina chineza antica era folosita pentru prepararea diferitelor tratamente.

Ce trebuie sa stii despre fasolea Mung:

  • este o sursa importanta de nutrienti, cum ar fi magneziu, potasiu, acid folic, cupru, zinc si vitaminele B;
  • este bogata in proteine si fibre;
  • poti sa o consumi sub forma de boabe sau pudra; totodata, frunzele de la fasolea Mung pot fi adaugate in salate, intrucat sunt foarte sanatoase;
  • poti sa o mananci cruda, gatita sau in diferite shake-uri;
  • datorita continutului sau bogat de nutrienti, fasolea Mung ajuta la pevenirea cancerului sau a bolilor cronice; totodata, incetineste procesul de imbatranire, previne aparitia bolilor de inima si este recomandata persoanelor care sunt predispuse la diabet.

Informatii nutritionale:

Medicii nutritionisti sunt de parere ca fasolea Mung ar trebui inclusa in orice dieta, pentru ca are foarte multe proteine si fibre, are proprietati antiinflamatoare, ajuta la prevenirea bolilor cronice si sunt o sursa importanta de nutrienti.

O portie (100 de grame) de fasole Mung contine:

  • 212 calorii
  • 14 grame de proteine
  • 15 grame de fibre
  • 1 gram de grasimi
  • 4 grame de zahar
  • 321 micrograme de acid folic
  • 97 miligrame de magneziu
  • 0.33 miligrame de vitamina B1
  • 7 miligrame de zinc
  • 0.8 miligrame de vitamina B5
  • 0.13 miligrame de vitamina B6
  • 55 miligrame de Calciu

Iata si un articol despre conceptii stravechi despre alimentatie!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver