Fulgi de ovaz cu ceai verde – micul dejun gata peste noapte.

Fulgi de ovaz cu ceai verde, totul intr-un bol lasat peste noapte in frigider. Suna bine? Acest mic dejun contine lapte de migdale, chia si curmale, si nu e doar delicios, ci si sanatos si satios!

Vrei un mic dejun care sa fie sanatos si gustos in acelasi timp? Ce-ar fi sa combini un latte cu ceai verde si niste fulgi de ovaz? Nici nu trebuie sa petreci mult timp in bucatarie, pentru ca atunci cand faci acesti fulgi de ovaz cu ceai verde trebuie doar sa ii lasi in frigider peste noapte. Pregatirea dureaza extrem de putin!

Daca pana acum nu ai mai gatit cu ceai, ar fi cazul sa incepi sa o faci, pentru ca e o metoda grozava de a include arome subtile retetelor obisnuite! In plus, unele ceaiuri, cum este cel verde, adauga un plus de sanatate in bolul cu mancare!

Ceaiul verde e plin de antioxidanti! Unde mai pui ca alte ingrediente din aceasta reteta de fulgi de ovaz cu ceai verde – chia, semintele de canepa si spanacul – maresc efectul anti-inflamator, potrivit Mindbodygreen.com.

Ingrediente pentru fulgi de ovaz cu ceai verde

1 cana fulgi de ovaz

1 lingura seminte de chia

1 lingura seminte de canepa decorticate

1 cana baby spanac

1 cana ceai verde, tare, la temperatura camerei

1/2 cana lapte de migdale neindulcit

3 linguri caju, inmuiat in apa peste noapte (sau cel putin o ora)

1/4 lingurita scortisoara

1/2 lingurita esenta de vanilie

2 curmale fara samburi

Optional, topping: fructe de padure proaspete, felii de banana, caju.

Preparare

Pentru a pregati acest mic dejun din fulgi de ovaz cu ceai verde, trebuie sa pui intr-un bol fulgii de ovaz si semintele de chia si de canepa. Apoi amesteca totul.

Dupa ce scurgi caju de apa, adauga-l intr-un blender, impreuna cu restul ingredientelor, mai putin ingredientele optionale. Paseaza totul pana cand obtii o pasta moale.

Toarna aceasta pasta de caju, baby spanac, ceai verde, lapte de migdale, scortisoara, esenta si curmale peste amestecul de fulgi de ovaz. Combina ingredientele bine, acopera bolul si lasa-l in frigider peste noapte.

Dimineata, imparte acesti fulgi de ovaz cu ceai verde in doua boluri. Pune deasupra fructe de padure sau felii de banana sau caju. E extrem de gustos, satios si sanatos!

FOTO: Guliver

Citeste si: Clatite cu fulgi de ovaz si capsuni. Mai sanatoase!