alcoolul ne strica trupul

Daca nu mai bei, chiar si doar cateva saptamani, acest “sacrificiu” va avea rezultate exceptionale pentru organismul tau. Abandoneaza alcoolul chiar azi!

Un pahar de vin sau o bere rece in fiecare seara te ajuta sa te deconectezi atunci cand ajungi acasa, dupa o zi epuizanta la serviciu. Incet-incet, alcoolul din acel pahar devine un tabiet pe care il asociezi cu buna dispozitie. In weekend iesi cu prietenele si incerci cele mai delicioase cocktailuri.

Daca renunti pentru cateva saptamani la aceste tabieturi si mici placeri, insa, ai parte de beneficii nesperate pentru corpul tau. Ficatul tau se va regenera, iar rezultatele vor fi senzationale.

Abandoneaza alcoolul si reduce grasimea ficatului cu 15%

Un experiment al revistei “New Scientist”, citat de Wellandgood.com, a demonstrat ca daca renunti timp de cel putin 35 de zile la orice picatura de alcool, sacrificiul va duce la o reducere substantiala a grasimii ficatului tau, cu cel putin 15%.

10 dintre angajatii revistei au renuntat la bautura timp de cinci saptamani, in timp ce ceilalti patru au continuat sa bea in ritmul lor obisnuit. Participantii la acest studiu si-au facut analize de tipul “inainte si dupa” si au mai avut parte de un beneficiu: si nivelul glicemiei lor a scazut, cu 16%. Astfel, daca abandonezi alcoolul pentru o vreme, scade considerabil si riscul de a face diabet.

Studii din trecut au relevat si alte moduri prin care mai putin alcool te face sa te simti mai bine. Nivelul tau de energie va fi mult mai ridicat, productivitatea la birou va creste si vei dormi mai bine. Alcoolul, chiar si un pahar de vin, iti tulbura somnul.

De asemenea, cei care consuma alcoolul pentru a se destinde in situatii sociale, ajung sa se foloseasca de el ca de o carja. Insa odata ce reusesti sa pornesti o conversatie cu cineva fara o bautura in fata, va creste increderea ta in tine. De asemenea, vei putea sa te bucuri si sa simti pe deplin orice experienta pe care o ai. Si sa ti-o amintesti mai bine a doua zi de dimineata.

Si, pana la urma, nu-i asa ca ti-ar placea sa scapi de mahmureala pentru totdeauna? Daca da, abandoneaza alcoolul!

Daca renunti la alcool, nu e necesar sa renunti de tot la cocktailuri. Iata 3 retete fara alcool si prietenoase cu silueta