Mai putin cunoscut, nu inseamna neaparat mai putin important. Licopenul este unul dintre acei antioxidanti naturali obligatorii in dieta. Considerat de unii nutritionisti chiar mai puternic decat beta-carotenul, e totusi adesea ignorat. Afla care sunt alimentele care-l contin si cum poti profita din plin de beneficiile lui!

antioxidanti naturali rosii
Alimentele care contin antioxidanti naturali sunt foarte importante pentru organism

Licopenul, unul dintre cei mai importanti antixodanti naturali

Licopenul face parte din grupul faimosilor antioxidanti naturali si este mai exact un carotenoid responsabil pentru acea culoare rosie pe care o vedeti la majoritatea fructelor. Un studiu recent ne arata ca femeile ale caror diete sunt lipsite de licopen au sanse mai mari sa sufere de osteoporoza decat cele care tin diete bazate pe acest antioxidant natural.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca rosiile scad nivelul colesterolului si minimizeaza riscul bolilor cardiovasculare. Pe langa acestea, licopenul mai previne si agregarea de trombocite in sange in timpul vindecarii unei rani.

Ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer cum ar fi  cancerul de piele, cel ovarian, cancerul la san, cancerul pulmonar sau cancerul la prostata.

Fiind unul dintre cei mai importanti antioxidanti naturali, el contribuie la intarirea sistemului osos, prevenind, dupa cum am mentionat si mai sus, aparitia osteoporozei.