Apa plata vs apa carbogazoasa femeie

Stim deja ca ar fi ideal sa consumam in jur de 2 litri de apa insa ne limitam doar la apa minerala plata sau consumam adesea si variante carbogazoase? Un studiu facut de Exact Cercetare si Consultanta in luna februarie raspunde la aceasta curiozitate, dar si la alte intrebari. Iata o comparatie apa plata vs apa carbogazoasa.

Pe una o consumam la orice ora din zi sau din noapte, cu constiinciozitate, pe alta mai mult la ocazii, in combinatie cu alte bauturi. Azi vorbim despre apa plata vs apa carbogazoasa, dar si despre rolurile pe care le joaca in viata noastra.

Si pentru ca nu ne place sa vorbim din auzite am pornit aceasta discutie de la un studiu calitativ realizat in urma cu o luna de Exact Cercetare si Consultanta.

Apa plata vs apa carbogazoasa – Criteriile dupa care se consuma apa minerala plata si carbogazoasa

Apa plata este consumata dimineata, imediat dupa ce ne trezim, noaptea (majoritatea persoanelor care au participat la studiu au spus ca au mereu o sticla sau un pahar de apa langa pat), in timpul/dupa activitatile sportive (pentru rehidratare si refacerea ”stocului” natural de saruri si minerale pierdute in timpul antrenamentului), inainte/dupa masa (chiar daca nu e perceput a fi un obicei sanatos deoarece incetineste digestia) si oricand apare senzatia de sete.

Apa carbogazoasa iti potoleste setea mai rapid decat o face apa plata

Apa minerala carbogazoasa este asociata consumului ocazional (nu zilnic), cel mai adesea in combinatii: limonada, sprit, cu sirop. Ea este consumata cu precadere in sezonul cald, deoarece potoleste setea mult mai repede decat apa minerala plata. De asemenea, e consumata de persoanele care sunt la dieta, inlocuind cu succes sucurile carbogazoase cu un continut mare de zahar.

Apa plata vs apa carbogazoasa: plusuri si minusuri

Apa minerala plata ofera un grad mai mare de hidratare comparativ cu apa minerala carbogazoasa, putand fi consumata in cantitati mai mari, deoarece nu contine acid si nu creeaza un disconfort gastric. In plus, ea este considerata de mare ajutor in curele de slabire.

Singurul dezavantaj mentionat de cei care au participat la studiu este pretul. El este destul de piperat pentru un element vital in orice dieta zilnica.

Apa plata vs apa carbogazoasa: avantaje si dezavantaje

Apa cu „bule” mai multe saruri de rehidratare necesare organismului, mai ales in sezonul cald. Datorita acidului, iti potoleste setea mai rapid decat o face apa plata. Ea este totodata si o baza numai buna pentru prepararea diverselor cocktailuri cu si fara alcool. Apa carbogazoasa este un ingredient iubit si-n bucatarie pentru proprietatile ”minune” pe care le are asupra aluatului prajiturilor si clatitelor. Pasionatele de gatit stiu deja ca ea face compozitia mai pufoasa.

Minusuri: Spre deosebire de apa minerala plata, cea carbogazoasa vine cu mai multe dezavantaje: poate cauza arsuri/balonari gastrice datorita acidului (si din acest motiv este consumata in cantitati mai mici), ori afectiuni ale rinichilor (datorita continutului mai mare de minerale).

Foto: Thinkstock