Bucataria thailandeza iti ofera mancaruri exotice care functioneaza si ca medicamente naturale. Ingredientele ce vin de peste mari si tari au beneficii pe care nu le gasim in gradinile locale. dar pe care ar fi bine sa le integram in meniul nostru.

Bucataria thailandeza inseamna pentru mine un cocktail de arome surprinzatoare. Cand ajung la un restaurant cu specific, mi se pare ca fiecare gura pe care o iau dintr-un preparat are o savoare unica, imposibil de descris.

Insa dincolo de gust, bucataria thailandeza mai are ceva aparte: este incredibil de benefica pentru organism.

Condimentele, verdeturile si celelalte ingrediente care-i confera personalitate te ajuta sa-ti recapeti apetitul alimentar, sa-ti cresti imunitatea si sa-ti mentii tineretea. Le-am luat la analizat pe fiecare-n parte.

1. Iarba de lamaie (lemongrass) combate racelile

Aceasta planta aromatica cu un parfum puternic este folosita intensiv in bucataria thailandeza. Ea este totodata si un medicament natural din medicina chinezeasca utilizat in tratarea racelilor, febrei, durerilor de cap, durerilor abdominale si artritei.

Medicina ayurvedica apeleaza la aceste tratamente aromate

2. Coriandrul remediaza tulburari digestive

In bucataria thailandeza coriandrul este folosit in doua variante: de seminte si frunze proaspete. A fost utilizat inca din antichitate de vindecatorii din Grecia, Roma, China si India pentru urmatoarele probleme: tulburari gastrointestinale, probleme digestive, infectii bacteriale, pierderea apetitului alimentar.

Bucataria thailandeza – gust si sanatate

3. Galangalul din bucataria thailandeza este mai bun decat ghimbirul

Este fratele exotic al ghimbirului si, la fel ca si acesta, rezolva diverse probleme digestive. El a fost botezat “condimentul” vietii si-n trecut era folosit pentru a trata aproape orice – de la indigestii la boli cardiovasculare. Acum este folosit in special de medicina ayurvedica pentru alinarea durerilor de stomac, imbunatatirea circulatiei sanguine, tratarea inflamatiilor, a raului de masina si a… sughitului.

4. La ce e util laptele de cocos

Ce-i drept are grasimi, insa grasimi bune care-ti ajuta organismul. Laptele de cocos, folosit mult in bucataria thailandeza, scade nivelul colesterolului rau din corp, iti creste imunitatea, imbunatateste functionarea metabolismului si lupta impotriva imbatranirii. Laptele de cocos contine acid lauric, un acid gras cu rol antiviral si antibacterian, care combate  un numar impresionant de boli.

Foto: Thinkstock