briose cu mere

Cand am chef sa fac ceva dulce pentru micul dejun din weekend, aproape intotdeauna ma duc la aceasta reteta de briose cu mere de la Jamie Oliver. Briosele sunt absolut delicioase, merg bine cu cafea, si se prepara foarte rapid.

Reteta originala de briose cu mere, de pe site-ul lui Jamie Oliver, se face cu faina fara gluten, dar o poti face si cu faina normala. Daca vrei sa mai reduci din consumul de faina alba, poti folosi faina alba doar jumatate din necesar si cealalta jumatate o poti complete cu faina integrala. Poti folosi, insa, si faina integrala in totalitate, dar e posibil ca briosele sa iasa mai dense si sa nu mai fie la fel de pufoase.

Briose cu mere si doua ingrediente cheie: migdale si cardamom

Ce mai cere reteta: neaparat migdale macinate. Mie imi place sa pun chiar mai multe migdale decat cere reteta – dau brioselor un gust de nuca delicios! Si nu uita nici de cardamom! Cardomomul este un condiment indian cu un gust foarte aromat si puternic, este o combinatie intre lamaie si menta. Poti folosi cardamom pudra, dar daca vrei sa se simta si mai puternic aroma in briose, striveste doua-trei pastai de cardamom si pune semintele in compozitie.

Daca n-ai mai preparat pana acum briose, ca sa-ti iasa bune, respecta, pur si simplu, reteta de mai jos. Dupa ce mai exersezi putin, ai curaj si experimenteaza cu ingredientele! Reteta aceasta de briose cu mere se face in mai putin de o ora.

Ingrediente pentru 20 de briose:

200 grame de faina

100 grame de migdale macinate

2 lingurite de praf de copt

sare

½ lingurita de cardamom pudra

5 oua mari

2 linguri de ulei de floarea soarelui

150 ml de miere

2 mere mari

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge 20 de forme de briose cu putin ulei de floarea soarelui.

Pune intr-un bol faina, migdalele macinate, praful de copt, un praf de sare si pudra de cardamom.

Separat, bate ouale cu uleiul de floarea soarelui si mierea pana cand devin pufoase si capata o culoare de galben pal. Treptat, adauga faina peste oua. Amesteca si omogenizeaza. La final, adauga merele, taiate cubulete.

Cu o lingura, pune compozitie in fiecare briosa (cam ¾ din forma ar trebui sa fie umpluta), asaza briosele intr-o tava de copt si coace-le in jur de 25-30 de minute, pana capata o culoare frumoasa aurie.

Daca esti vegetariana si nu mananci lactate si oua, iata o reteta vegana de briose cu afine pe care o poti testa!

Foto: Guliver