cea mai simpla metoda de slabit

Toata lumea stie cat de important e sa bei suficienta apa. Insa in afara de beneficiile sale pentru piele, muschi, organe, digestie, detoxifiere, ea te poate ajuta si sa slabesti. Gandeste-te ca atunci cand esti copil corpul tau este 75% apa. Apoi, pe masura ce inaintezi in varsta, acest procentaj scade.

Dar sa revenim la scaderea in greutate. Aceasta constatare este rezultatul unui nou studiu facut de oamenii de stiinta de la Universitatea din Birmingham si prezentat de huffingtonpost.com.

La inceputul lunii septembrie, cercetatorii de la Universitatea din Birmingham au publicat rezultatele unui studiu de 12 saptamani care a implicat 84 de adulti supraponderali. In urma acestui studiu s-a arata ca persoanele care au baut 500 de ml de apa cu treizeci de minute inainte de masa au pierdut cu 4,53 mai multe kilograme decat oamenii care nu au baut apa.

O metoda de slabit pe care oricine o poate testa

Studiul a inceput cu consultarea fiecarui om in parte, iar fiecarui individ i s-au dat sfaturi pentru imbunatatirea dietei, dar si a activitatii fizice. 41 de participanti au baut apa inainte de masa, in timp ce celorlalti 43 de participanti li s-a spus sa-si imagineze pur si simplu ca au stomacul plin inainte de a manca. Dupa 12 saptamani, participantii care au fost instruiti sa bea apa au pierdut in medie cu aproximativ 4,53 kilograme mai mult decat cei care nu au facut asta. Pentru a fi clar, apa folosita de cercetatori era plata, nu apa minerala carbogazoasa, sifon sau bauturi sportive.

Dr. Helen Parretti, lector la Universitatea din Birmingham, a facut urmatoarea declaratie despre acest studiu: “Frumusetea acestei constatari este in simplitatea ei. E de ajuns sa bei o jumatate de litru de apa plata de trei ori pe zi, inainte de mesele principale pentru a scadea in greutate. Pierderea catorva kilograme pe parcursul unui an poate fi semnificativa pentru un individ, iar acest lucru ar putea fi o modalitate prin care sa faci asta. Este un mesaj simplu care are potentialul de a aduce o contributie reala pentru sanatatea publica.”

Foto: iStockphoto