Cum iti dai seama daca alegi fructe coapte?

Multe dintre fructele pe care le gasesti la supermarket nu sunt coapte si, implicit, n-au niciun gust. Daca vrei sa te bucuri mereu de fructe coapte si gustoase, consulta-te cu ghidul nostru!

Te trezesti dimineata si ti-e foarte foarte pofta de o felie de paine prajita cu guacamole de avocado. Dar cand te apuci sa pregatesti micul dejun, iti dai seama ca acel avocado pe care l-ai cumparat ieri este maroniu si mult prea copt pentru consum. Purewow.com te invata cum sa-ti dai seama cand fructele sunt numai bune de mancat!

Cum sa alegi doar fructe coapte

Bananele. Sunt coapte atunci cand coaja are cateva pete. Magazinele iti pun la dispozitie de obicei banane mai crude, pentru ca arata mai frumos in cosuri. Le poti cumpara atunci si le poti consuma atunci cand sunt gata!

Perele. Atunci cand au cateva pete maronii, la fel ca bananele. O para ar trebui sa miroasa dulce si sa fie relativ moale.

Avocado. Este copt atunci cand zona de langa codita este de un verde stralucitor. Daca acea zona este maro, inseamna ca e deja trecut.

Rosiile. Sunt bune de mancat atunci cand exteriorul este putin moale, dar nu destul cat sa-si piarda suprafata neteda.

Capsunele. Le poti manca cu incredere in momentul in care miros exact asa cum ar trebui sa aiba gust si sunt complet rosii. Adica nu trebuie sa aiba zone albe sau verzui in apropierea coditei.

Piersici. Sunt bune de mancat atunci cand miros asa cum ar trebui sa aiba gust. Pielita lor trebuie sa fie catifelata la atingere, dar in niciun caz prea moale.

Smochinele. Trebuie sa fie moi la atingere si putin ridate, dar nu uscate. Majoritatea felurilor ar trebui sa aiba o culoare maro inchis.

Ciresele. Sunt coapte atunci cand exteriorul lor este intunecat la culoare si ferm. Ai grija sa aiba si coditele atasate.

Ananasul. Trebuie sa miroasa dulce, sa para greoi si sa aiba frunze sanatoase si verzi.

Pepene galben. Trebuie sa para greoi si sa miroasa dulce.

Pepene rosu. Este bine copt atunci cand il atingi si suna a gol pe dinauntru. Trebuie sa para greu si sa miroasa dulce, dar nu prea dulce.

Afla mai multe despre cum e bine sa-ti depozitezi alimentele

Foto: iStock.