dieta cu care slabesti cel mai mult medic

Un medic de la un spital din Taiwan a analizat eficienta mai multor cure de slabit si a descoperit care e dieta cu care slabesti cel mai mult. Ghiciti rezultatul?

Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus si-ti doresti sa scapi de ele rapid, un studiu care a analizat 12 cure clasice de slabit arata ca drumul cel mai rapid spre succes este cel vegan. Aceasta este dieta cu care slabesti cel mai mult. Studiul a fost efectuat de doctorul Ru-Yi de la spitalul E-Da din Taiwan si publicat de curand in Journal of General Internal Medicine.

Nutritionistul a analizat 1151 de persoane care tineau diverse diete de minim 9 saptamani si a descoperit ca vegetarienii (care consuma si produse lactate si oua) au slabit cu doar 1,3 kilograme mai mult decat cei care mancau si carne. Cei mai avantajati au fost veganii (care nu consuma deloc produse de origine animala) si care au slabit aproape dublu fata de vegetarieni.

Prin urmare, cercetatorul a descoperit ca dieta cu care slabesti cel mai mult este cea vegana.

Dieta cu care slabesti cel mai mult

Veganii slabesc mai repede chiar si decat cei care tin dieta Atkins, regimul recomandat de American Diabetes Association si National Cholesterol Education Program) pentru ca mananca mai multe cereale integrale, legume si fructe si consuma mai multe fibre solubile, antioxidanti si minerale.

Alte studii au aratat faptul ca veganii au un risc mai mic de a deveni obezi, de a face diabet si boli cardiovasculare. Toate aceste boli reduc semnificativ speranta de viata.

Dieta cu care slabesti cel mai mult si performantele sportive

Grasimile animale, precum si cele saturate, zaharurile rafinate si alimentele procesate te pot secatui de energie, pana intr-acolo incat nu ai chef sa faci nici macar sport.

Nu e de mirare ca multi atleti internationali au marturisit ca si-au imbunatatit performantele si si-au crescut energia dupa ce au devenit vegani.

Citeste si: “Regimul raw vegan in sezonul rece. Cum il adaptezi”!

Foto: Thinkstock