Cele mai bune vegetale pentru sistemul imunitar

Dieta de detoxifiere este simplu de tinut toamna, cand ai la dispozitie fructe si legume. Desi un detox este recomandat mai ales in primavara, este o idee buna sa-l faci si inainte de debutul anotimpului friguros. Iti intaresti sistemul imunitar, dar iti si pregatesti organele pentru o iarna lunga.

O detoxifiere eficienta, toamna, trebuie sa puna accentul pe intestinul gros si plamani. Explicatia: atat in medicina conventionala, cat si in cea alternativa, aceste organe sunt corelate cu probleme ale pielii (iritatii, piele uscata) si cu afectiuni respiratorii (astmul), care ne dau batai de cap in lunile reci. Pentru ca plamanii si intestinul gros sa functioneze bine, este recomandat sa limitezi zaharurile, lactatele, fainoasele, carnea, cofeina si, mai ales, alcoolul. In schimb, consuma, cu precadere, urmatoarele alimente!

Dieta de detoxifiere cu fructe, legume si plante comune e la indemana oricui

1. Ghimbirul amelioreaza afectiunile sistemului digestiv, datorita antioxidantilor si a compusilor antiinflamatori pe care ii contine. Ghimbirul poate intari si sistemul imunitar, ajutand la detoxifiere prin stimularea transpiratiei; acest lucru te ajuta sa limitezi si infectiile organismului. Poti consuma ghimbir in salate sau il poti face ceai!

2. Sfecla rosie: ti-am mai povestit despre ea, dar o aducem in discutie pentru ca este un superaliment detoxifiant! Furnizeaza antioxidanti numerosi corpului si are proprietati antiinflamatorii, care sustin o buna detoxifiere. Pentru a te bucura de toate beneficiile sfeclei, consum-o cruda; daca o gatesti isi va diminua valoarea nutritionala. Poti sa incerci si un suc de sfecla, telina si morcov, care face minuni in detox!

3. Rodiile sunt un adevarat pachet de vitamine (vitamina A, C, B, K), care protejeaza sistemul imunitar de raceli si infectii, in timp, ce ajuta si corpul sa elimine mai eficient toxinele si chimicalele pe care le-a acumulat (curata rinichii si ficatul). Rodiile pot fi consumate ca atare sau sub forma de suc (pot fi combinate cu lamaie sau ananas).

4. Cimbrisorul este o planta minune intr-o cura de detoxifiere. Din cimbrisor se face ceai (se fierbe o lingurita de seminte cu o cana de apa) si se bea, in special, pentru a imbunatati functiile aparatului digestiv si pentru a elimina toxinele din intestinul gros. De asemenea, ceaiul de cimbrisor desfunda si nasul!

5. Grepfrutul este un fruct care detoxifiaza nu doar ficatul prin eliminarea toxinelor, ci ajuta si la curatarea mucusului de pe plamani, pentru o mai buna respiratie. Si asta nu e tot: grepfrutul stimuleaza digestia prin diverse procese enzimatice. Este musai sa-l ai in bucatarie: il poti folosi la sucuri si smoothie-uri revigorante si… detoxifiante in acelasi timp!