de ce nu trebuie sa mananci pe fuga

Stim ca ti-e din ce in ce mai greu sa-ti gasesti timp pentru activitatile zilnice, insa mancatul n-ar trebui sa fie niciodata trecut pe un plan secundar. Iar sa mananci pe fuga nu ar trebui sa fie niciodata o optiune. Am gasit explicatia intr-un articol de pe huffingtonpost.com!

Daca mananci mereu pe fuga, uneori chiar stand in picioare, atunci ar trebui sa-ti schimbi cat mai repede comportamentul. Inainte ca trupul tau sa aiba si mai mult de suferit.

Un nou studiu, publicat in numarul de septembrie al revistei Cambridge Journals, arata ca studentii care-si pregatesc singuri masa si o consuma pe indelete au o alimentatie mai sanatoasa decat cei care nu pot urmari o rutina alimentara.

Inlocuieste mancatul pe fuga cu cine in familie

Studiul – care a analizat obiceiurile alimentare a 1013 de studenti din comunitatea facultatilor americane – a identificat ca participantii cei mai sanatosi sunt studentii care-si pregateau masa dimineata si seara, cu regularitate. Cei cu o stare de sanatate precara luau de obicei masa in campus si mancau pe fuga sau in timp ce foloseau diverse gadgeturi. Acesti elevi consumau mult mai des produse de tip fast-food, dulciuri si preparate cu grasimi nesanatoase.

Cercetatorii au emis ipoteza conform care elevii care-si pregatau singuri masa erau obligati sa ia in considerare alegerile lor alimentare cu mai multa atentie decat cei care mancau pe fuga.
Mesele in familie nu mai sunt atat de populare cum erau pe vremuri, dar daca oamenii de stiinta au un cuvant de spus in aceasta privinta, ele ar putea deveni din nou populare. Se pare ca o astfel de activitate nu ofera doar beneficii nutritionale, dar copiii care mananca cu parintii lor, au o legatura mai puternica cu acestia.

Citeste si: “Mancarea fast-food ne face nefericiti”!

Foto: iStockphoto