Cum sa-ti depozitezi alimentele: in dulap, frigider sau congelator?

Mancarea ramane mai proaspata, are un gust mai bun si iti ofera mai multe beneficii pentru sanatate daca o pastrezi in mediul optim. Iti spunem imediat cum sa-ti depozitezi alimentele cel mai sanatos si eficient!

In mediul potrivit, uleiul de masline intr-o sticla deschisa ramane proaspat si bogat in antioxidanti timp de aproape un an. Dar daca il lasi la soare, devine ranced foarte repede. Fiecare tip de mancare are parametrii ei pentru depozitare optima. Si daca nu le respecti, risti si sa miroasa urat frigiderul. Prevention.com iti spune unde se depoziteaza alimentele cel mai bine.

8 sfaturi ca sa-ti depozitezi alimentele corect

1. Avocado. In frigider sau in dulap. Daca ai un avocado tare, pune-l intr-o punga de hartie pe un raft din bucatarie. Va fi copt in 2-5 zile. Daca vrei sa il folosesti mai repede, pune un mar sau o banana in aceeasi punga, pentru a avea un avocado copt cu o zi mai repede. Apoi, il poti pastra la frigider timp de trei zile.

2. Fructe. Partea intai. Piersicile, prunele, perele, pepenii, bananele si rosiile se coc in continuare. Majoritatea celor din magazin sunt inca putin crude atunci cand le cumperi, asa ca la inceput le poti tine intr-un dulap. Tine-le in frigider atunci cand incep sa se inmoaie. Chiar daca coaja bananei devine maro, interiorul ramane proaspat.

3. Fructe. Partea a doua. Citricele, fructele de padure, ananasul si ciresele nu se mai coc odata ce au fost culese, asa ca este bine sa le tii direct la frigider.

4. Paine. Cel mai bine este s-o pastrezi intr-un loc la temperatura camerei, daca o tii sigilata in ambalajul original. Asa, rezista pana la patru zile. Poti s-o tii si in congelator, in jur de trei luni. Insa fereste-te de frigider, pentru ca painea se strica mult mai repede la rece.

5. Cafea. Isi pierde aroma daca o tii la frigider sau congelator. Tot in dulapul din bucatarie sau in camara e mai bine.

6. Cartofi, ceapa, usturoi. In dulap, pentru ca au nevoie de un mediu asemanator cu pamantul din care au fost extrase: racoros si intunecat. Ai grija sa tii usturoiul separat, pentru ca mirosul lui poate sa se extinda la celelalte alimente. Si tine cartofii departe de ceapa, pentru ca umezeala lor face ceapa sa putrezeasca mai repede.

7. Uleiul de masline. Trebuie tinut departe de lumina. Il poti tine si la frigider, pentru ca nu va fi deteriorat.

8. Faina. O poti tine la frigider, intr-un container etans. Temperatura scazuta o mentine pe cea alba proaspata timp de doi ani. Faina integrala rezista astfel sase luni.

Acum ca stii cum sa-ti depozitezi alimentele, iata si 12 trucuri pentru o bucatarie organizata

Foto: iStock.