Metoda practica de a o deschide

Daca ti se pare mult prea complicat sa deschizi o nuca de cocos si din cauza aceasta nu incluzi acest fruct plin de beneficii in alimentatie, afla ca procedeul nu este imposibil de realizat: ti-l explicam in articolul de mai jos. Dar atentie! Nu lasa copiii sa puna in practica aceasta metoda. De asemenea, tine cont si de pericolul eventualelor accidentari – procedeul nu este tocmai facil. Daca citind pasii de mai jos ai impresia ca procedura este prea dificila, este ma bine sa nu incerci sa o urmezi.

Pasul 1: Pregateste nuca de cocos
Asigura-te ca pozitionezi nuca de cocos pe o suprafata plata, fara alte obiecte in preajma care te-ar putea incomoda.

Pasul 2: Ia ustensilele necesare
Trebuie sa folosesti un cutit profesional de bucatarie, nu unul obisnuit cu lama subtire si fragila. Este musai sa manevrezi o ustensila a carei rezistenta poate face fata duritatii nucii de cocos. Apoi, ai nevoie de o lingura cu o coada ceva mai groasa (altfel se va indoi cand scoti miezul).

Pasul 3: Taie coaja.
Intoarce nuca pe-o parte si indeparteaza coaja – asigura-te ca o indepartezi pe toata si ramane expusa doar partea dura.

Pasul 4: Gaseste nervurile
Gaseste cele trei nervuri care pleaca din centrul nucii. Pune varful cutitului la 2 cm de varful nucii de cocos, intre nervuri.

Pasul 5: Capacul
Acum apasa pe manerul cutitului pentru a imprima mai multa forta pe suprafata nucii. In functie de duritatea acesteia, acest pas iti poate solicita ceva mai multa forta. Odata ce ai reusit sa spargi coaja, asigura-te ca varful cutitului strapunge macar doi centimetri din aceasta.

Pasul 6: Schimba unghiul
Odata ce cutitul a strapuns cei doi centimetri, trebuie sa cobori unghiul de manevrare – cutitul trebuie sa fie paralel cu suprafata de lucru.

Pasul 7: Roteste cutitul
Acum trebuie sa rotesti  cutitul la stanga. Misca mana care tine cutitul ca si cum ai ambala motorul unei motociclete. Asigura-te ca lama cutitului este in tot acest timp bine infipta in coaja (cei 2cm sunt musai necesari pentru siguranta).

Pasul 8: Roteste in sens invers
Acum trebuie sa rasucesti cutitul spre dreapta. Miscarea este cea precizata mai sus. Repeta pasii 7 si 8 pana cand desprinzi capacul.

Iar daca vrei sa stii mai multe despre proprietatile nucii de cocos si sa te convingi ca merita sa inveti procedeul de mai sus pentru ca fructul iti va aduce mari beneficii sanatatii, nu rata articolul dedicat acestui subiect, pe care il vom publica in curand.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver.