De ce sa o consumi cruda

Acum putina vreme iti explicam pas cu pas cum sa deschizi o nuca de cocos. Acum, iti dam si motivele pentru care este bine sa incluzi cat mai des in alimentatie acest fruct-minune. Bucataria raw il exploateaza destul de mult datorita proprietatilor sale speciale. Ceea ce este cu adevarat spectaculos in legatura cu nuca de cocos, este rapiditatea revitalizarii organismului – apoape instantanee. Dupa doar cateva minute de la consumul laptelui sau apei de nuca de cocos vei simti cum te incarci cu energie si buna-dispozitie. Dar sa le luam pe rand:

Nuca de cocos: beneficii

1. Cantitatea de colesterol. Contrar miturilor vehiculate, nuca de cocos nu contine o cantitate mare de colesterol. Grasimile gasite in compozitia acesteia sunt considerate grasimi saturate, insa acestea se numesc de fapt acid lauric – un tip de grasime care se absoarbe usor in organism si este imediat folosit ca energizant.

2. Efectul antibacterian. Nuca de cocos are puternice proprietati antibacteriene si antifungice – ajuta organismul in lupta cu infectiile de tot felul si in cea impotriva toxinelor.

3. Stimularea metabolismului. Substantele din nuca de cocos pot stimula functionarea glandei tiroide cu pana la 20% – iar o buna functionare a acesteia este esentiala metabolismului.

4. Rolul anticancerigen. Studiile au recunoscut efectele pozitive ale nucii de cocos in lupta cu delicatele cazuri de cancer de colon sau san. Beneficiile sunt datorate in special uleiurilor pretioase din compozitia acesteia, care protejeaza si curata organismul de infectii.

5. Apa din nuca de cocos. Are o multime de beneficii pentru sanatate – este saraca in carbohidrati si zaharuri si hidrateaza organismul intensiv si eficient. Aceasta este mai buna decat laptele din nuca de cocos pentru ca are un continut mai mic de grasimi si nici un pic de colesterol. Mai mult, este bogata in acid lauric si este sterila in mod natural.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver.