7 efecte negative asupra alimentelor

Una dintre marile probleme ale alimentatiei non-crudiste este faptul ca, prin procesarea termica, alimentele isi pierd multe dintre calitati. Nu intamplator multe persoane se orienteaza catre o alimentatie raw care are marele merit de a pastra intacta valoarea nutritiva a alimentelor. Iti spunem care este efectul exact al procesarii termice si ai sa intelegi va hrana vie nu e un moft sau un trend ci o alternativa sanatoasa la un mod de alimentatie deficitar:

1.O parte dintre nutrienti sunt distrusi (vitamine, minerale, aminoacizi, etc). De acord cu aceasta afirmatie sunt si majoritatea nutritionistilor.

2. Toate enzimele sunt distruse si ele. Acestea sunt esentiale unei bune digestii.

3. Cantitatea de nutrienti este serios modificata. In cazul carnii, este distrusa mai multa vitamina B6 decat metionina, conducand la generarea de homocisteina aterogena generatoare de radicali liberi. Cu alte cuvinte, carnea procesata termic poate genera probleme cardiace. Mai mult, studiile spun ca aceasta are si potential cancerigen.

4. Se formeaza substante toxice. Mai mult de 90 de substante toxice au fost identificate in cazul cartofilor gatiti. O parte dintre aceste toxine au potential cancerigen.

5. Procesarea termica a alimentelor are un efect similar cu imbatranirea corpului. Focul imbatraneste practic alimentele in ritm accelerat.

6. Continutul de apa este modificat.

7. Energia vitala a produselor respective este eliminata.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver.