Stiai ca iaurtul in dieta nu doar ca imbunatateste digestia, dar te poate ajuta si sa slabesti? Asta se intampla datorita probioticelor din iaurt care influenteaza bacteriile bune, prezente in tractul intestinal, si intensifica metabolismul!

iaurtul in dieta femeie
Ce beneficii aduce iaurtul in dieta femeielor

Iaurtul in dieta si efectele sale minune in slabire

Un studiu recent, facut in aprilie 2014, de catre cercetatorii de la Universitatea Laval din Quebec (Canada) a scos la iveala faptul ca femeile care consuma probioctice pot sa slabeasca de doua ori mai mult decat cele care nu consuma deloc. In acest articol iti explicam de ce e bun iaurtul in dieta.

Ceea ce e interesant este ca probioticele nu au avut niciun efect notabil vizavi de pierderea in greutate in ceea ce priveste barbatii.

Studiul a fost facut pe 125 de femei si barbati obezi, timp de 24 de saptamani. Jumatate din participanti a luat zilnic 2 pastile cu probiotice, iar cealalta jumatate a luat 2 pastile “false”, menite sa le induca efectul placebo.

Pastilele contineau cantitatea de probiotice prezente intr-o portie de iaurt.

In primele 12 saptamani, toti participantii la studiu au avut o dieta slaba in calorii, iar in urmatoarele 12 saptamani s-a urmarit mentinerea greutatii.

Iaurtul in dieta si efectele lui

Dupa primele 12 saptamani, femeile care luau probiotice au pierdut, in medie, 4.4 kilograme, in timp ce celelalte au slabit doar 2.5 kilograme. Mai mult decat atat, femeile care au luat probiotice au continuat sa slabeasca si in a doua parte a perioadei studiului, comparativ cu restul care doar si-au mentinut greutatea.

Cercetatorii cred ca responsabile de slabire sunt probioticele. Acestea influenteaza bacteriile bune deja prezente in sistemul nostru digestiv si imbunatatesc digestia si metabolismul!

Te-am convins sa introduci iaurtul in dieta? Iata si cum sa-l alegi!

Foto: Guliver