inghetata cu avocado verde

O inghetata cu avocado in loc de cafea? Se poate, daca stii care sunt cele mai bune ingrediente datatoare de energie. Noi am gasit o reteta care suna delicios si are toate sansele sa dea rezultatele dorite!

Daca vrei sa mai reduci consumul zilnic de cafea si cauti surse alternative de energizare, am descoperit pe popsugar.com reteta pentru o inghetata cu avocado care te racoreste, dar iti da si energie.

Iaurtul grecesc si fructul copt de avocado sunt baza pentru acest rasfat cremos si bogat in proteine, iar pudra japoneza de Matcha te ajuta sa te trezesti mai bine sau sa depasesti cu brio somnolenta de dupa-amiaza. In caz ca nu stiai Matcha este un tip de ceai verde japonez, recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, detoxifiante si energetice pe care le are.

Inghetata cu avocado, racoritoare si energizanta

Indulceste viitoarea inghetata cu avocado cu putin extract de vanilie si miere si las-o peste noapte in congelator pentru ca ea sa capete consistenta dorita.

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală). Atât fructul, cât și arborele sunt comestible. Din fructul de avocado se face renumita pastă guacamole. Din avocado se fac diverse lucruri, printre care: măști de ten, diverse specialități culinare, ornamente sau dulciuri. Avocado se folosește pentru măștile de ten care revigorează tenul și îl fac să pară mai tânăr. De asemenea, din avocado se fac și șampoane.

Ingredientele de care ai nevoie pentru o inghetata cu avocado:

1 avocado copt
O jumatate de ceasca de iaurt grecesc degresat
O jumatate de ceasca de lapte de migdale
1 lingura de extract de vanilie
1 lingura de pudra Matcha
2 linguri de miere

Cum prepari inghetata cu avocado:

Tai fructul de avocado in jumatate, scoti samburele si scoti pulpa.
Amesteci intr-un blender pulpa de avocado cu iaurtul, laptele de migdale si doua linguri de apa.
Dupa ce amestecul a capatat o consistenta adaugi extractul de vanilie, pudra Matcha si mierea.
Pui mixtura astfel obtinuta intr-o forma de inghetata si o lasi peste noapte la congelator.
Ca sa o scoti usor de dimineata poti trece forma printr-un jet de apa fierbinte.

Foto: Thinkstock