Veste buna pentru iubitorii preparatelor picante. Conform unei noi cercetari publicate in British Medical Journal, una dintre cele mai vechi reviste medicale, consumul de alimente iuti te poate ajuta sa traiesti mai mult. Iata ce sa mananci ca sa traiesti mult.

ce sa mananci ca sa traiesti mult ardei iuti
Conform unei noi cercetari publicate in British Medical Journal, iata ce sa mananci ca sa traiesti mult: ardeii iuti au numeroase beneficii. De acum, ai si mai multe motive ca sa consumi aceste alimente absolut delicioase, care pot fi gatite sub diferite forme.

Cercetatorii care au efectuat studiul au analizat un grup de aproximativ 500.000 de adulti in China in perioada 2004 – 2008 si apoi au reluat studiul sapte ani mai tarziu. Desigur, mai multi factori au fost luati in considerare, printre care si consumul de alcool, activitatea fizica si cantitatea de fructe si legume proaspete pe care le mancau in medie respectivii oameni. Dar rezultatul general a condus la concluzia ca oamenii care mananca alimente picante au un risc mai scazut de deces. Iata ce sa mananci ca sa traiesti mult!

Ce sa mananci ca sa traiesti mult – Cum te ajuta ardeii iuti

Concluzia oficiala suna cam asa: “Participantii care mancau alimente condimentate aproape in fiecare zi a saptamanii aveau o rata de deces cu 14% mai mica decat cei mancau picant mai putin de o data pe saptamana”.

Daca sunteti curioase ce ar trebui sa mancati de fapt pentru a profita din plin de beneficiile alimentelor picante, oamenii de stiinta sustin ca alimentele proaspete sunt cele mai bune. Deci ideal ar fi sa consumati ardei iute proaspat in locul celui uscat sau al sosului de chili. “Ardeiul iute proaspat este mai bogat in ingrediente bioactive, precum capsaicina, vitamina C si alte elemente nutritive (vitamina A, K, B6, si potasiu)” sustine studiul.

Stiam deja ca alimente picante stimuleaza metabolismul si pot ajuta la pierderea in greutate, astfel incat aceasta veste nu face decat sa ne dea un motiv in plus sa le consumam si mai des.

Citeste si: “De ce te ajuta sucul de rodii sa traiesti mai mult”!

Foto: Thinkstock