Cele mai bune medicamente naturiste cresc chiar in casa ta! Un ghiveci de menta proaspata nu numai ca te ajuta sa dai savoare smoothieurilor si mancarurilor, dar rezolva si probleme de sanatate: stres, afectiuni respiratorii, probleme ale pielii.

medicamente naturiste ulei de menta
De ce uleiul de menta este unul dintre acele medicamente naturiste de luat in condierare

Medicamente naturiste – Ulei esential de menta pentru respiratie si rezistenta

O mica sticluta cu ulei esential de menta este unul dintre cele mai ieftine medicamente naturiste. Dar iti poate rezolva mai multe probleme de sanatate decat crezi!

Daca nu esti deja convinsa de efectele indubitabile pe care le au cele mai multe medicamente naturiste si ai indoieli in privinta eficacitatii acestora, iti spunem ca s-au facut studii stiintifice care le demonstreaza calitatile.

1. Medicamente naturiste pentru cresterea rezistentei coprului la efort

Uleiul esential de menta, spre exemplu, a fost pus sub lupa de specialistii de la Institutul de educatie fizica si sport al Universitatii iraniene Mohaghegh Ardabili.

Studiul a avut ca scop demonstrarea calitatilor speciale ale mentei pentru performanta sportiva si a fost dat publicitatii in 2013. 12 studenti au fost inclusi in aceasta cercetare si zilnic, timp de 10 zile, au consumat o sticla de apa plata de 1/2 litri in care erau dizolvati 0,05 ml ulei esential de menta. Activitatile fizice ale subiectilor si diversi parametri au fost analizati inainte de inceperea acestui exepriment si dupa cele 10 zile. Prin comparatie, printre altele, datele au reflectat o crestere a rezistentei acestora la efort, o sporire a capacitatii respiratorii, o imbunatatire a tensiunii arteriale, o crestere a nivelului de oxigen din organism datorita relaxarii bronhiilor.

In concluzie, vei putea exersa mai mult si pe un timp mai indelungat la antrenamente.

Alte utilizari ale mentei sub forma de medicamente naturiste

2. Stomacul: Uleiul esential de menta este eficient in cazul durerilor de stomac deoarece relaxeaza muschii intestinelor si pe ai organelor interne din tractul digestiv. Consumand zilnic putin ulei de menta, vei preveni probleme precum durerile sau balonarea.

3. Durerile de cap si stresul: cateva minute de masaj al tamplelor cu o picatura de ulei de menta te ajuta sa scapi de durerile de cap pe care de obicei le tratezi cu analgezice. Menta este un analgezic natural mult mai eficient si fara efecte secundare, cum au majoritatea medicamentelor alopate. Spre exemplu, daca iei o pastila puternica pentru durere de cap, s-ar putea sa-ti declanseze durerile de stomac, mai ales daca nu ai mancat inainte. Folosind ulei esential de menta, nu mai ai aceste griji suplimentare. Acelasi masaj usor cu ulei esential de menta il poti face seara, inainte de culcare, pentru a scapa de stresul adunat peste zi. Vei avea un somn de frumusete mai odihnitor, organismul se va reface mai bine pe perioada noptii, pielea ta va arata mai bine.