Ca sa scapi de mirosul neplacut din frigider, primul pas este sa-l dezgheti si sa-l cureti. Daca n-ai timp de asa ceva, poti sa incerci sa elimini mirosul punand in frigider putina cafea macinata, bicarbonat de sodiu sau vanilie.

mirosul neplacut din frigider
Mirosul neplacut din frigider poate fi eliminat prin cateva trucuri simple

De unde vine mirosul neplacut din frigider

Iaurtul inceput si neterminat, o cutie de lapte expirata si chiar fructele si legumele vechi incep sa miroasa la un moment dat in frigider. Alteori, daca nu cureti frigiderul mult timp, ori daca n-ai setata o temperatura potrivita (4 grade Celsius este ideala), in frigider se pot dezvolta usor bacterii si mucegai care incep sa miroasa urat. Toata povestea suna extrem de neplacut! Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa scapi de mirosul neplacut din frigider.

Ce poti face: primul lucru ca sa scapi de mirosul neplacut din frigider este sa golesti frigiderul de toate alimentele si sa le arunci pe cele dubioase. Verfica datele de expirare de pe borcane si recipiente.

Scoate toate politele si compartimentele pentru fructe si legume si spala-le, iar apoi sterge-le bine inainte sa le pui la loc. Sterge peretii frigiderului si freaca cu o periuta locuri neaccesibile.

Solutii ieftine de curatare: poti curata frigiderul cu bicarbonat de sodiu. Amesteca ¼ ceasca de bicarbonat de sodiu cu ¼ ceasca de apa calda. O alta varianta este sa combini parti egale de otet cu apa. Ambele variante curata si indeparteaza mirosul neplacut din frigider.

Foto: Guliver