Cum sa folosesti frunze de broccoli

Simple frunze de broccoli ar putea deveni un nou ingredient-vedeta in salate. Momentan ele sunt folosite de un grup de restaurante mici din Statele Unite, care incearca sa limiteze risipa de mancare practicata de hipermarketuri.

Pana in urma cu 2-3 ani, si kale era un produs pe care nimeni nu-l baga in seama, potrivit mindbodygreen.com. Kale era folosit doar ca o garnitura foarte ieftina, iar acum a ajuns sa fie considerat un aliment cu superputeri. Pe acelasi principiu – daca pana acum ai rupt frunzele atunci cand pregateai broccoli pentru gatit, afla ca lucrurile s-au schimbat! Niste frunze de broccoli pot deveni super-ingrediente in salate!

Fermierii foloseau pana acum frunze de broccoli pentru a-si fertiliza solul, insa acum acestea sunt comercializate separat, ca un ingredient de salata sanatos si nutritiv, care poate fi folosit si in smoothie-uri.

Aceste frunze de broccoli, sau Broccoleaf, numele dupa care sunt marketate, sunt foarte bogate in minerale. Au mai mult calciu decat kale si decat florile de broccoli, sunt foarte bogate in potasiu, vitamina A si K, si contin multi fitonutrienti, precum glucozinolati, substante care previn cancerul.

Frunze de broccoli – cum sa le prepari

Poti sota frunzele in ulei de masline, cu usturoi zdrobit, si apoi sa le fierbi in apa. Condimentezi cu boia si nu ramane decat sa le gusti. O alta idee este sa imbini frunzele de broccoli cu varza, morcovi si ceapa rosie intr-un bol. Apoi, sa faci un dressing din otet, zahar, mustar, sare si piper, sa amesteci peste salata si sa adaugi deasupra migdale si merisoare.

Salata din ingrediente irosite

Nu numai frunzele de broccoli sunt aruncate la gunoi, desi sunt foarte nutritive. Si cotoarele de varza si salata, frunzele de ridiche si tulpinile de kale pot fi mancate. Mai mult, daca sunt aruncate, aceste verdeturi elibereaza metan atunci cand se descompun la groapa de gunoi, un gaz de sera care accelereaza incalzirea globala.

Toate cele mentionate pot fi imbinate cu ruccola, parmezan ras, seminte condimentate de floarea soarelui si sos pesto pentru a face o salata delicioasa.

Daca incerci aceste idei si iti place rezultatul, atunci poti contribui si tu la salvarea planetei de la risipa de mancare de proportii care se petrece in toate partile lumii. Este un inceput!

Daca te-ai lamurit cum sta treaba cu aceste frunze de broccoli, afla si povestea nestiuta a verzei kale