Cand nu reusesti sa slabesti atat de repede pe cat ti-ai dori, e foarte posibil sa fie din cauza ca faci greseli la micul dejun. Daca nu te-ai gandit pana acum la asta, e important sa o faci: inceputul de zi iti “seteaza” modul in care slabesti. Asta fiindca influenteaza foarte mult metabolismul!

Cand mananci micul dejun, ai sanse mai mari sa slabesti decat daca sari peste el. Desi poate suna ciudat, adevarul e chiar acesta: mancarea pune metabolismul in miscare si “obliga” corpul sa inceapa sa arda calorii. Daca stai nemancata pana la pranz, corpul tau va “porni” mai greu arderile.

Greseli la micul dejun: cea mai mare

Mai mult, infometarea nu te va ajuta sa slabesti, ci iti va crea o pofta mai mare de dulce si, intr-un final, desi poate nu-ti dai seama, risti sa te ingrasi! Sa sari peste micul dejun este prima mare gresela pe care o poti face daca vrei sa slabesti. Si mai sunt cateva! Fereste-te de ele!

Mananci, dar prea tarziu

OK! Mananci micul dejun! Dar nu e important doar sa mananci, ci si cand mananci! Nutritionistii spun ca pentru ca metabolismul sa se puna in miscare mai repede si sa inceapa sa arda calorii, ar trebui sa mancam la cel mult o ora dupa ce ne-am trezit. Nu mai tarziu! Daca n-ai timp sa stai la masa la micul dejun si preferi sa mananci ceva cand ajungi la munca ori chiar si pe drum, solutia este sa te trezesti cu 15 minute mai devreme si sa mananci acasa. In timp, te vei obisnui, nu e chiar asa de greu!

Combini iaurtul cu cereale dulci

Iaurtul e foarte bun pentru micul dejun! Are proteine care te satura si enzime care sunt bune pentru digestive. Un mic dejun cu iaurt si fructe ori cu iaurt si fulgi de ovaz este ideal ca sa-ti potolesti foamea si sa-ti tii nivelul zaharului din sange sub control (doua conditii ca sa slabesti!). Dar! Daca combini iaurtul cu cereale dulci, mai mult ca sigur ca nu o sa slabesti! Cerealele dulci sunt pline de zahar si sunt nesanatoase. Desi iti dau energie pe moment, pana la pranz nu tin de foame. Partea proasta e ca daca mananci zahar dis de dimineata si ziua iti va creste pofta de dulce!

Bei suc de portocale in fiecare zi

Sucul de portocale e sanatos: ne furnizeaza multa vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B-urilor si potasiu! Dar daca il bei in fiecare zi, e foarte posibil sa adaugi mai multe calorii decat ti-ai dori la meniul zilnic! Intr-o ceasca de suc de portocale sunt 117 calorii, potrivit US Department of Agriculture’s National Nutrient Database. O ceasca de portocale are insa 85 de calorii. Ideea este ca atunci cand transformi fructele in sucuri, automat, ele se “incarca” cu mai multe calorii – in timpul obtinerii sucului, multe din fibre se distrug si ramane o cantiate mare de carbohidrati in suc.

Mananci doar o banana

Cand n-ai timp sa stai la masa, o banana pare a fi cea mai la indemana alegere. Este hranitoare si dulce si iti da energia de care ai nevoie. Dar o banana nu e suficienta ca sa te sature. De fapt, te satura doar pe moment si dupa aceea foamea revine si mai puternic. Problema este ca daca nu esti satula, ti se face si pofta de dulciuri mai puternic. Iar daca iti faci poftele des, e posibil sa te si ingrasi! Un mic dejun normal ar trebui sa aiba intre 300 si 500 de calorii. Iata aici cateva idee ca sa-ti faci micul dejun mai echilibrat!

Faci din cafea o bomba calorica

Te straduiesti sa mannaci cat mai sanatos, insa, ti-e imposibil sa bei cafeaua neagra? Cand adaugi la cafea zahar, frisca sau tot felul de alte siropuri dulci, o transformi, de fapt, intr-un desert! Nu spune nimeni sa nu bei cafea dimineata, dar elimina tot ce este de prisos! Altfel, risti sa-ti pui dieta de slabit in pericol!

Exagerezi cu produsele de patiserie!

Iti plac croissantele dar daca obisnuiesti sa-ti iei in fiecare zi cate un croissant si sa-l mananci la cafea, cel mai probabil acesta este motivul pentru care nu slabesti! Croissantele sunt dulci si pe langa zahar mai contin si uleiuri nesanatoase. Nu spune nimeni sa nu gusti cate un croissant cand ti-e pofta, dar, atentie, fiindca ingrasa!

Poti sa slabesti mai repede daca mananci dimineata un grepfrut!

Foto: Guliver