In loc sa apelezi la pastile ori de cate ori te doare capul mai bine incearca o gustare sanatoasa care combate de asemenea migrenele. Azi iti explicam de ce migdalele sunt un tratament natural impotriva enervantelor dureri de cap.

de ce sunt migdalele o gustare sanatoasa

Cu cat este mai cald, cu atat se intetesc parca si migrenele. Si recunoastem ca e tentant sa apelam la pastilele calmante pe care le avem adesea cu noi in geanta, insa de fapt ar fi mult mai bine daca le-am inlocui cu un pumn sau doi de midgale nesarate si neprajite.

Gustare sanatoasa impotriva durerilor de cap

Ele contin salicina, un agent antiinflamator care este prezent si-n aspirina, vitamina E, dar si magneziu (lipsa acestuia din organism este adesea cauza migrenelor). Migdalele nu te ajuta doar sa diminuezi durerile de cap, ele te ajuta si sa le reduci frecventa. Conform unui studiu facut in 2013 de oamenii de stiinta de la University of Maryland Medical Center persoanele care consuma adesea migdale isi scad cu aproape jumatate sansele de a se trezi pe nepusa masa cu migrene. Pentru a-ti imbunatati nivelul de magneziu din organism mai poti consuma avocado, caise uscate, banana, seminte.

Atentie insa, unele persoane sunt alergice la salicina asa ca inainte de a recurge la acest medicament natural poarta o scurta discutie cu medicul tau de familie.

Citeste si: “5 alimente care amelioreaza durerile de cap”!

Foto: Thinkstock