Cercetatorii de la Centrul Medical Durham din Carolina de Nord au prezis ca oamenii care-si aleg singuri regimul de slabit vor da jos mai multe kilograme decat cei care primesc unul impus. Dar, spre uimirea lor, opusul s-a dovedit a fi adevarat.

regimul de slabit femeie la tastatura
Cum alegi regimul de slabit ca sa fie cat mai eficient

Regimul de slabit – cum il alegi

De-a lungul celor 48 de studiu cei care au tinut regimul de slabit conform propriului plan au dat jos cam 5 kilograme in timp ce persoanele care au urmat un plan de dieta stabilit de altcineva au pierdut aproape 7 kilograme.

Studiul a fost facut pe un esantion de 207 adulti cu probleme de obezitate care au primit un chestionar cu 70 de alimente. Ei trebuiau sa aleaga din acea lista pe cele care le plac foarte mult, dar si pe cele care le displac. Folosind aceasta informatie, cercetatorii au putut sa-si dea seama daca ei prefera o dieta saraca in carbohidrati sau saraca in grasimi. Apoi participantii au fost impartiti in doua grupe: cei care-si puteau alege singuri dieta (low carb sau low fat) si cei care au primit obligatoriu una dintre cele doua.

Oamenilor din primul grup li s-a oferit chiar si posibilitatea de a-si schimba dupa 12 saptamani dieta aleasa initial, dar foarte putini au facut asta.

“Am fost surprins ca oamenii care-si puteau alege nu au slabit mai mult” a declarat pentru Huffington Post autorul studiului Dr. William Yancy. “Am pornit de la ideea ca persoanele care-si pot alege se vor tine mai bine de dieta si vor slabi mai mult.” Dar de fapt se pare ca daca-ti place foarte mult ce mananci tinzi sa consumi mai mult.

Citeste si “Regimul raw part-time, secretul de slabit al lui Beyonce”!

Foto: Thinkstock