O cura de slabire controlata, de dragul sanatatii

Regimul raw in varianta part-time a fost solutia optima pentru Beyonce care a avut de bifat provocarea de a scapa de cele 25 de kilograme dobandite in timpul sarcinii. Secretul de slabit al acesteia nu i-a rapit energia de care avea nevoie pentru a face fata antrenamentelor draconice si repetitiilor pentru showul pe care urma sa-l sustina.

Pana aici, nimic nou sub soare pentru cele care s-au informat de-a lungul timpului despre beneficiile regimului raw. Surpriza vine din faptul ca Beyonce nu a tinut pe toata durata dietei aceasta cura; s-a limitat la doar o masa raw pe zi.

Pe lista raw a lui Beyonce s-au numarat merele verzi, castravetii si limonada cu piper cayenne

Antrenorul lui Beyonce, Marco Borges, a explicat pentru revista Life & Style ca el recomanda veganismul tuturor clientilor sai pentru ca astfel ei mananca mult mai multe fructe si legume decat ar face-o in mod normal. Regimul alimentar sanatos si bogat in nutrienti are ca efect scaderea rapida a nivelului de colesterol, dar si a posibilitatii aparitiei unor boli cardiovasculare.

Meniul raw ales de Beyonce a inclus fasole edamame (boabe tinere de soia inca in pastaie), mere verzi, salata de castraveti cu otet si limonada cu piper cayenne. Fireste, antrenamentele intensive si repetitiile au contribuit de asemenea la dizolvarea mai rapida a celor 25 de kilograme. In timpul dietei, Beyonce s-a tinut departe de carnea rosie mancand in schimb mult peste si inlocuind pastele si orezul cu quinoa. La micul dejun manca o omleta din albus de ou si bea fie un smoothie vegetal, fie un pahar de lapte degresat. La pranz, mult peste si legume, seara o cina raw si pe tot parcursul zilei avea grija sa se hidrateze. Duminica avea voie sa se rasfete cu o masa dupa pofta inimii la care consuma o pizza, felul ei preferat.

Daca povestea de succes a lui Beyonce te-a convins ca merita sa dai o sansa regimului raw, iti prezentam 7 idei vegane pentru micul dejun care te vor ajuta sa-ti diversifici in cel mai placut mod cu putinta meniul.

Text: Diana Marasoiu, Foto: Guliver