Descopera si alte proprietati benefice

Chlorella este o alga verde, introdusa in alimentatie sub forma de supliment, fiind foarte apreciata la nivel global datorita proprietatilor sale nutritionale exceptionale. Pentru vegetarieni, chlorella poate fi utila in momentele in care se simt obositi si au nevoie de o “infuzie” de energie.

La revitalizarea organismului contribuie pachetul de vitamine B (adeseori sunt numite si “vitaminele energiei”), pe care il contine chlorella: B1, B2, B6 si B12. B1 sau tiamina are o functie importanta in descompunerea carbohidratilor si a aminoacizilor necesari pentru producerea energiei. In lipsa tiaminei, organismul poate suferi de slabiciune si oboseala.

Chlorella contine vitamina B12, unul dintre nutrientii care pot creea probleme vegetarienilor

La fel de importante sunt si celelalte vitamine: B2 (riboflavina) metabolizeaza grasimile, proteinele si carbohidratii, nutrientii esentiali pentru furnizarea de energie corpului, B6 ajuta la absorbtia aminoacizilor si la producerea energiei, iar B12 este recomandata adeseori celor care au nevoie de o “infuzie” de energie in organism. Dar daca ai un regim vegetarian, stii ca alga minune chlorella poate fi si o sursa neasteptata de vitamina B12, o vitamina care se regaseste exclusiv in surse animale si care, adeseori, constituie o problema pentru vegetarieni.

Pe langa vitaminele din grupul B-urilor, chlorella mai contine o multime de alti nutrienti care au transformat-o intr-un superaliment: alte vitamine: C, K, minerale (fier, magneziu), aminoacizi, proteine, clorofila, antioxidanti. Nu este de mirare ca chlorella este consumata de nu mai putin de cinci milioane de oameni zilnic. Chlorella a fost studiata de catre cercetatori mai mult decat oricare alta alga (este considerata a fi chiar mai puternica decat spirulina), descoperindu-se si alte proprietati uimitoare pe care le are.

3 proprietati pe care le are chlorella si de care poti beneficia daca te decizi sa iei un supliment

1. Este un detoxifiant excelent pentru corp

Chlorella are puterea de a se “atasa” de toxinele, chimicalele si pesticidele din tractul digestiv, dar si de metalele grele din sange, pe care le “extrage” in exteriorul tesuturilor si le elimina din corp. Chlorella este insa creata astfel incat nu se ataseaza de mineralele din corp, de care avem nevoie pentru a functiona cum trebuie. Datorita clorofilei pe care o contine, chlorella purifica sangele si permite corpului sa utilizeze oxigenul mai eficient.

2. Promoveaza o mai buna digestie

Chlorella ajuta la producerea unei flore sanatoase in interiorul sistemului digestiv, promovand dezvoltarea de bacterii sanatoase si distrugandu-le pe cele dauntoare, iar acest lucru este esential pentru a beneficia de o mai buna digestie. De asemenea, chlorella are si proprietati antiinflamatorii care pot vindeca sistemul digestiv, dar creste si abilitatea organsimului de a absorbi mai multi nutrienti.

3. Poate lupta impotriva cancerului

Chlorella este recunoscuta in medicina alternativa ca fiind un agent puternic de lupta impotriva cancerului. Asta poate datorita continutului mare de carotenoizi naturali care previn oxidarea celulelor, una dintre cauzele principale pentru aparitia cancerului si a bolilor de inima. Impreuna cu proprietatile sale detoxifiante si cu abilitatea de a vindeca sistemul imunitar, chlorella este socotita de multi un puternic agent anticarcinogenic.

Cum se poate folosi chlorella

Chlorella se regaseste pe piata sub trei forme: capsule, pudra sau lichid. Daca te hotarasti sa iei un supliment cu chlorella, consulta mai intai medicul sau farmacistul (pentru a-ti recomanda o doza anume: se poate incepe de la o jumtate de lingurita pe zi si poate creste, in functie de afectiune). Pudra de chlorella se poate amesteca cu apa, sucuri de fructe, in smoothie-uri sau chiar si in faina folosita la diverse aluaturi. Chlorella lichida poate sa fie combinata cu apa sau alte bauturi.

Text: Andreea Marinescu