Daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta in care ai de parcurs un drum lung cu masina, iar tu suferi de rau de masina am descoperit un remediu eficient si natural: ghimbirul. De faptul nu noi l-am descoperit, ci chinezii in urma cu sute de ani.

ghimbir rau de masina
Daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta in care ai de parcurs un drum lung, iar tu suferi de rau de masina, am descoperit un remediu eficient. Chiar daca ghimbirul nu are un gust prea atragator, avantajul sau este ca il poti consuma sub diferite forme, asa ca vei gasi cu siguranta o combinatie in care sa il consumi

Ghimbirul (Zingiber officinale) este natural, disponibil pretutindeni si are un pret accesibil. Plus ca-l gasesti in nenumarate variante, proaspat in piete sau sub forma de suplimente naturale in farmacii. Chiar daca nu te omori dupa gustul lui tot poti gasi o forma sub care il poti lua daca suferi de rau de masina. Si functioneaza rapid (in cazul anumitor persoane are chiar un efect instantaneu), dar cel mai bine ar fi sa-l iei cu putin timp inainte de a pleca la drum.

Precautii de care trebuie sa tii cont daca suferi de rau de masina si te tratezi cu ghimbir

Pentru majoritatea oamenilor, ghimbirul este o alegere sigura, fara efecte secundare. Cu toate acestea, el este contraindicat daca luati anticoagulante (de exemplu, aspirina). Ghimbirul nu trebuie utilizat impreuna cu medicamente care subtiaza sangele si tocmai de aceea ideal ar fi sa consulti un medic inainte de a apela la acest remediu.

Rau de masina – Cum scapi de el cu ajutorul ghimbirului

Conform unui studiu facut in 2003 si publicat in American Journal of Physiology persoanele care luau un supliment cu ghimbir inainte de a se da intr-o cursa dintr-un parc de distractii sufereau mai putin din cauza raului decat cei care nu luau nimic. Ca sa previi aparitia raului de masina ar trebui sa iei intre 1000 si 2000 de miligrame de ghimbir cu aproximativ o ora inainte de a pleca spre destinatia de vacanta.

Citeste si “Ceai de detoxifiere cu ghimbir si turmeric pentru dimineata”!

Foto: Thinkstock