Daca vrei sa folosesti la gatit o planta aromatica mai putin utilizata, iti recomandam salvia. Este un condiment pentru carne, insa daca esti vegetariana iti spunem 2 retete cu salvie delicioase si cateva secrete ca sa o folosesti corect in bucatarie.

retete cu salvie proaspata
Retete cu salvie proaspata pentru cei care isi doresc o mancare hranitoare care nu ingrasa

Retete cu salvie reusite

Ce trebuie sa stii: salvia are o aroma intensa, iar daca folosesti prea multa, cel mai probabil, se va simti foarte puternic, estompand toate celelalte arome din preparat. Iata ce trebuie neaparat sa stii daca vrei sa gatesti niste retete cu salvie.

Daca nu ai mai folosit-o pana acum, cel mai intelept este sa experimentezi cu cateva frunze la inceput. E bine de stiut si ca salvia uscata este mai aromata decat cea proaspata.

Cu ce alte condimente se potriveste: oregano, cimbru, patrunjel, rozmarin, usturoi, ceapa, dafin.

La ce carnuri si legume o poti folosi cel mai bine: rata, vinete, peste, mazare, porc, pui, rosii, mere, branzeturi, fasole, umpluturi, ravioli.

Cum o pastrezi: salvia proaspata trebuie infasurata in prosop de hartie si pusa apoi intr-o punga de plastic, in frigider. Poate rezista asa pana la 4 zile. O poti si congela. Salvia uscata poate fi pastrata in locuri reci si intunecate pana la 6 luni, intr-un recipient inchis ermetic.

Iata in continuare 2 retete cu salvie pe care le poti testa. Sunt vegetariene!

Foto: Guliver