salata de ciuperci vas

Daca adori ciupercile, atunci pune-le in valoare intr-o reteta pe cat de gustoasa, pe atat de hranitoare. Alice Ciobanu, food bloggerul care ne incanta pe tarabucatelor.ro, are sugestia perfecta pentru o cina in familie!

De obicei salatele nu sunt tocmai un preparat satios din cale-afara, insa aceasta reteta pentru o salata de ciuperci este perfecta pentru potolirea apetitului.

E o salata de ciuperci hranitoare dar care necesita ceva timp pentru procesare. Poti folosi ciuperci din conserva sau procesate termic inainte, dar se pot intrebuinta si ciupercile crude.

Salata de ciuperci cu naut si rosii uscate in ulei

Ingrediente pentru 3-4 persoane

1 cutie de naut

50 gr rosii uscate in ulei

10-12 ciuperci

zeama de la o lamaie verde

1 legatura patrunjel

sare roz de Himalaya

Cum prepari salata de ciuperci

Mai intai pregateste ciupercile. Scoate partea alba dintre codita si palariuta, clateste-le printr-un jet de apa rece si taie-le in felii subtiri. Pune feliile de ciuperci intr-un bol si stropeste-le cu zeama de lime, presarand totodata si cateva cristale de sare roz de Himalaya. Amesteca usor.

Daca ciupercile nu s-au macerat suficient le poti pune la cuptor

Toaca cateva rosii uscate in bucatele mici. Adauga-le impreuna cu uleiul in care sunt conservate peste feliile de ciuperci. Amesteca de cateva ori, pune un capac si lasa la rece peste noapte. A doua zi amesteca si daca ti se pare ca ciupercile nu s-au macerat suficient le poti pune cateva minute la cuptor la foc mare. Nu e neaparat necesar si e o optiune pur personala, de gust.

Amesteca ciupercile caldute cu boabele de naut si presara patrunjel verde tocat. Amesteca si lasa 5 minute pentru a se combina si echilibra aroma ingredientelor. Potriveste de sare si vezi daca mai ai nevoie de niste zeama de lamaie, desi n-as crede. Consuma salata de ciuperci rece!

Descopera si alte retete semnate Alice Ciobanu pe tarabucatelor.ro!

Foto: arhiva personala