Te bazezi ca supa crema din legume va fi prietena ta cea mai buna de aici incolo, fiindca a venit vara si iti monitorizezi dieta cu atentie. Dar e posibil ca la un moment dat sa te plictiseti de ea, daca nu o diversifici constant.

Vestea buna este poti upgrada orice supa crema din legume la fiecare preparare. Secretul este sa ai curaj sa experimentezi!

In tot acest proces este important sa nu uiti ca supa crema din legume trebuie sa ramana sanatoasa ca sa nu-ti compromita dieta! Incearca sa te tii de urmatoarele reguli ca sa imbunatatesti gustul, fara sa adaugi calorii suplimentare!

Secrete pentru cea mai buna supa crema din legume

1. Indulceste legumele de baza din supa folosind legume aromatice precum ceapa, usturoi, telina, morcovi. Soteaza-le in foarte putin ulei de masline inainte sa le fierbi in supa. Evita, insa, sa folosesti unt fiindca ingrasa!

2. Fierbe legumele in supa crema din legume si nu in apa, daca vrei sa te bucuri de o supa super-aromata. Iata cum faci supa: fierbe 3 morcovi, 3 teline, 3 prazi si 3 cepe impreuna cu 1 frunza de dafin, 1 mana de patrunjel si 3 litri de apa. Fierbe cu capacul acoperit 2 ore. Din aceasta compozitie faci 2 litri de supa.

Incearca sa-ti prepari cat mai multe supe crema din legume de sezon!

3. Adauga branza sau iaurt slab. Lactatele fac supa crema din legume mult mai cremoasa. Adauga 1-2 linguri de crema de branza slaba, branza ricotta sau iaurt cu o concentratie mai mica de grasime. Fereste-te insa de smantana fiindca are mai multe calorii.

4. Foloseste condimente la supa crema din legume! Nu-ti fie teama sa experimentezi cu condimentele uscate si proaspete in supele crema. Poti folosi oregano, busuioc, patrunjel, cimbru, salvie, menta si orice altceva iti face cu ochiul. Adauga condimentele la final, cand pasezi legumele si ajusteaza-le gustand supa pe parcurs.

5. Adauga nuci in supa crema din legume. Nu-ti fie frica sa pui in supa crema ingrediente pe care nu le folosesti de obicei! Ne referim la nuci! Imbunatatesc incredibil gustul supei daca sunt putin prajite. Macina o mana de nuci, caju, migdale, nuci de Macadamia si adauga-le in supa crema la final.

6. Foloseste lapte de cocos. Vrei sa faci supa mai cremoasa, dar sa-i nu-i schimbi gustul prea mult? Adauga 1-2 linguri de lapte de cocos in timp ce pasezi legumele in loc de alte lactate. Daca iti place gustul de cocos, mai poti adauga putin lapte.

Foto: Guliver