supe reci fara calorii

Un trup frumos nu inseamna mereu infometare. Daca mananci corect si sanatos, poti avea o silueta de invidiat, dar te si poti desfata cu gusturi si arome care te vor face sa uiti de lupta cu kilogramele. Noi iti recomandam 3 supe reci gustoase!

Am cules pentru tine trei retete de supe reci, de vara, care nu doar ca te vor racori in timpul pranzurilor din toiul verii, dar nici nu iti vor pune in pericol silueta.

Supe reci de pepene galben

Timp de preparare pentru aceasta supa rece: 20 de minute, plus cel putin 4 ore pentru racire si 30 de minute de repaus

Supe reci – Ingrediente pentru 4 portii 
1,5 kg pepene galben dulce
2 linguri rosii cherry taiate marunt
1 lingurita otet balsamic
1 lingurita menta proaspata tocata

Supe reci – Mod de preparare
1. Se taie pepenele in sferturi, se curata de coaja si semintele, apoi se taie in bucati mari. Bucatile se pun intr-un blender impreuna cu 100 ml apa rece, rosiile cherry, otetul si menta, apoi se paseaza pana cand se obtine un amestec omogen, catifelat.
2. Se toarna supa intr-un castron, se acopera si se lasa la frigider cel putin 4 ore, de preferinta chiar mai mult, pentru a permite aromelor sa se dezvolte. Cu o jumatate de ora inainte de servire, se aduce supa la temperatura camerei.

O portie contine: 143 calorii, 25 g glucide, 6 g proteine, 2 g grasimi, dintre care 1 g de grasimi saturate.

Supe reci de praz, pere si cartofi

Timp de preparare: 20 de minute, plus cel putin 30 de minute pentru racire. Pe foc, 25 de minute

Supe reci – Ingrediente pentru 4 portii:
2 lingurite ulei de masline
225 g praz, tocat fin
125 g cartofi, taiati cubulete
2 pere de desert, descojite, fara samburi, taiate cubulete
10-12 bobite de sofran
900 ml bulion de legume
sare si piper negru

Supe reci – Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita. Se pun cartofii si prazul si se calesc 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand se inmoaie.
2. Se adauga perele, sofranul si bulionul si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca se reduce flacara, se acopera si se mai lasa la foc molcom 15 minute sau pana cand legumele devin moi.
3. Se ia de pe foc si se paseaza pana cand totul devine un lichid omogen.
4. Se raceste supa, apoi se acopera si se lasa la frigider cel putin 30 de minute sau pana cand se serveste. Inainte de servire, se amesteca mai intai cate o lingura de iaurt in fiecare bol cu supa.

O portie contine:104 calorii, 17 g glucide, 4 g proteine, 2 g grasimi(fara grasimi saturate)

Supe reci de spanac si iaurt

Timp de preparare:15 minute

Supe reci – Ingrediente pentru 4 portii:
250 g frunze de spanac decongelate
1 catel de usturoi, zdrobit marunt
500 g iaurt degresat
Sare si piper negru
3 lingurite menta uscata

Supe reci – Mod de preparare:
1. Se adauga cateva cuburi de gheata la 300 ml de apa rece si se lasa la frigider. Se stoarce spanacul de apa, se toaca fin si se pune intr-un castron.
2. Se amesteca usturoiul cu iaurt, se asezoneaza si se adauga menta uscata. Daca spanacul nu a fost tocat fin, se pune totul intr-un blender si se amesteca putin (se poate folosi si un mixer).
3. Se adauga treptat apa cu gheata, amestecand incontinuu, pana se obtine consistenta dorita. Se acopera si se lasa la rece pana cand se serveste.
Optional, se decoreaza cu frunze proaspete de menta si cu un praf de nucsoara.

O portie contine: 84 calorii, 10 g glucide, 1 g grasimi saturate