Uleiul de catina are proprietati terapeutice pentru sanatate, dar te ajuta si sa-ti tratezi anumite probleme care tin de frumusete. E timpul sa profiti in sfarsit de calitatile uimitorului ulei de catina!

ce beneficii are uleiul de catina

Ulei de catina – Detalii mai putin cunoscute despre el

1. Uimitorul ulei de catina este cel mai bogat produs natural in carotenoide, dupa uleiul de palmier. Studiile efectuate de-a lungul anilor au scos in evidenta ca acest ulei de catina are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene, sedative si contine o cantitate importanta de serotonina, substanta ce are rolul de a proteja organismul de infectii si grabeste vindecarea ranilor sau a arsurilor.

2. Un astfel de ulei de catina este aliatul perfect si-n lupta cu kilogramele in plus. Expertii sustin ca acizii grasi continuti de acesta opresc organismul din stocarea grasimii. Foloseste ulei de catina daca vrei sa tii la distanta kilogramele nedorite pe perioade mai lungi de timp decat metodele conventionale de slabit.

3. Foloseste ulei de catina daca vrei sa previi afectiunile ficatului. Conform unui experiment antioxidantii din acest produs natural au rol hepatoprotector. Acest ulei de catina reduce concentratia de aflatoxine din ficat si le diminueaza efectele nocive.

4. In uleiul de catina gasim 35-60% acid palmitoleic, 5-35% acid butiric si 0-15% acid linoleic, dar si un procent insemnat de acizii grasi nesaturati, care ajuta la echilibrul sintezei de prostaglandine. Acestea din urma au un rol important in reglarea tensiunii arteriale.

5. Pentru ca uleiul de catina are rol antiinflamator si antibacterial el ajuta si la prevenirea si/sau tratarea acneei.

6. Pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos, in perioadele cu temperaturi scazute se administreaza cate 1 lingurita de ulei de catina dimineata si seara, inainte de masa, timp de 1 saptamana.

Poti comanda uleiul de catina dar si alte produse naturiste de pe 2e-prod.ro.

Citeste si “Cum iti prepari acasa un miraculos ulei de levantica”!

Foto: Thinkstock