Greutatea nu este influentata doar de aportul zilnic de calorii... Si chiar si jobul poate juca aici un rol important. Nu vorbim despre tentatiile de tip fast-food de la birou ci despre alte aspecte care pot schimba felul in care-ti functioneaza metabolismul si implicit te ingrasa!

ce te ingrasa in afara de mancare

De cate ori n-ai auzit ca daca vrei sa scapi de kilogramele in plus trebuie doar sa consumi mai putine calorii decat arzi. Dar aceasta filosofie simpla nu e din pacate adevarata. Cynthia Sass, nutritionist in Los Angeles, a dat pentru editia online a cotidianului Time un astfel de exemplu.

Munca in ture te ingrasa

Cercetatorii de la Universitatea Boulder din Colorado au descoperit ca persoanele care lucreaza in tura de noapte ard mai putine calorii in timpul unei perioade de 24 de ore decat cei care lucreaza normal. Diferenta poate conduce la cresterea in greutate, chiar si fara ca persoana respectiva sa consume mai multe calorii decat in mod normal. Aceasta incetinere a metabolismului se intampla si atunci cand suferi de jet-lag (decalajul de fus orar).

Cum combati asta: Daca lucrezi cand majoritatea oamenilor dorm sau calatoresti adesea in tari care au un fus orar complet diferit de al Romaniei, cauta alimente bogate in nutrienti care potolesc pofta de mancare si accelereaza metabolismul. Bazeaza-te pe fructe si legume proaspete, fasole si linte, nuci, ghimbir, ardei iute si nu uita de apa plata. Pentru mai multe sfaturi verifica meu post anterior 9 suprima pofta de mancare naturale care lucrează efectiv. Descopera si alte „Trucuri care-ti taie pofta de mancare”!

Foto: Thinkstock