stilul de viata sanatos femeie care citeste in pat

Nu toate sfaturile pe care le primesti sunt si sigure, atunci cand vine vorba despre medicina holistica si un stil de viata sanatos. Unele chiar ti-ar putea pune sanatatea in pericol. In anumite conditii, stilul de viata sanatos s-ar putea sa iti dauneze.

In ultimii 20 de ani, se constata o crestere considerabila a promovarii ideii de wellness. Stilul de viata sanatos e pe buzele tuturor. Esta ca si cum, intr-o dimineata, toata lumea s-ar fi trezit si ar fi realizat ca mancarea pe care o mananca si felul in care traieste au nevoie de o cosmetizare radicala.

In urma cu 10 ani ai fi avut ceva dificultati in a gasi un centru wellness, o sala de yoga sau o cafenea vegana. Acum sunt de toate la fiecare colt.

Stilul de viata sanatos, promovat de oameni fara cunostinte

Cresterea tendintei spre o viata sanatoasa, dar mai ales implicarea a tot mai multor oameni sunt de laudat, insa, ca in orice situatie, chiar si intr-una pozitiva, este nevoie de precautii in ceea ce priveste competenta celor de la care primim sfaturi pentru a ne schimba stilul de viata.

The Guardian a publicat, recent, o lista a unor dintre celebrii bloggeri de wellness care nu au nici un pic de pregatire in domeniu. Acestia, in loc sa isi faca publice competentele, se promovau si promovau prin publicarea pe conturile de Instagram a numeroase fotografii cu gustarile lor sanatoase sau cu pozitiile de yoga adoptate.

Asa ca nu toate sfaturile de sanatate sunt si sigure, iar schimbarile majore ale stilului de viata pot fi riscante daca nu se fac sub indrumarea unor profesionisti.

Gabrielle Pelicci, medic practicant al medicinei holistice de mai bine de 15 ani, iti spune care sunt primele cinci lucruri de care sa tii seama atunci cand esti pe punctul de a urma anumite sfaturi de wellness.

Stilul de viata sanatos – Gaseste un “guru” care este si doctor

Practicantii medicinei naturiste ar trebui sa fie absolventi ai unei scoli de lunga durata de profil. In cazul medicilor osteopati este nevoie si de peste 5000 de ore de formare in afara celor patru ani de facultate.

Chiar si chiropracticienii, maseurii si nutritionistii au parte de o educatie formala de lunga durata pentru a avea dreptul de a-si practica profesia.

Astfel, daca vrei sa iti rezolvi o problema de sanatate sau doar sa iti imbunatatesti stilul de viata, alege un medic practicant care are o formare solida si experienta, astfel incat sa beneficiezi de cea mai buna ingrijire.

Stilul de viata sanatos – Yoga te poate rani

Daca vrei sa practici yoga, verifica inainte calificarile intructorului tau si asculta-ti de fiecare data trupul. Durerea inseamna STOP! Este mai bine sa fii in siguranta decat sa iti para rau apoi.

Stiul de viata sanatos – Nu toate dietele sunt create in mod egal

Atkins, macrobiotica, Paleo, vegana… exista cate o dieta vedeta la nivel mondial in fiecare luna. Reducem consumul de carbohidrati si il crestem pe cel de carne, dupa care renuntam la carne si manacam numai vegetale.

Aceste schimbari radicale au un impact major atat la nivel fizic, cat si psihic si se pot solda cu schimbari dramatice atat la nivel energetic, dar si digestiv sau al functionarii altor organe. Te poti trezi astfel ca dieta pe care o urmezi te-a dat peste cap in loc sa te transforme intr-o diva.

Stilul de viata sanatos – Natural nu inseamna intotdeauna bun

Produsele naturale si cele organice au devenit obiectele unei industrii de miliarde de dolari. Desi pe etichetele unor produse este specificat “natural” sau “organic”, nu toate ingredientele din compozitie sunt sanatoase. Printre ele se afla, ascunse, ingrediente deloc prietenoase cu sanatatea. De aceea, este indicat ca, inainte de a-ti schimba stilul alimentar, sa cunosti bine capcanele din alimente. Daca produsul nu are eticheta verde, cu specificatia “Organic” – adoptata la nivel mondial, atunci calitatea lui este indoielnica.

Citeste si: Dieta frantuzoaicelor: 3 secrete pentru un stil de viata sanatos

Foto: Guliver