jamie oliver

Jamie Oliver continua lupta impotriva alimentatiei nesanatoase! Faimosul bucatar a anuntat ca lantul lui de restaurante va introduce o taxa de 10 pence (0, 62 de lei) tuturor bauturilor care au adaos de zahar, potrivit The Sunday Times.

Dupa ce a tinut nenumarate prelegeri in care a militat impotriva consumului de alimente bogate in calorii si a prezentat cat de nocive sunt bauturile acidulate si cu adaos de zahar pentru copii, Jamie mai face inca un pas! Pe toate meniurile din restaurantele sale va fi printata suprataxa pentru bauturile cu adaos de zahar, iar chelnerii vor putea sa le ofere parintilor bauturi alternative pentru copiii lor.

Desi pentru unii miscarea poate parea o strategie de marketing isteata, Jamie are raspuns si pentru carcotasi: banii obtinuti din suprataxa vor fi donati companiei britanice Sustain, care militeaza pentru o alimentatie sanatoasa.

Jamie Oliver face campanie pentru o viata sanatoasa si in Romania

Campania lui Jamie Oliver pentru alimentatia sanatoasa este dusa in 62 de tari, printre care si Romania. Aici, ambasadorii lui promoveaza in randul copiilor mancarea sanatoasa. Acest gen de evenimente au si o zi dedicata, Food Revolution Day, care este pe 15 mai.

Iar daca initial campania lui Jamie in randul britanicilor a avut rezultate cu mult sub asteptari, in ultimii ani s-a constatat ca numarul celor care isi doresc sa-si schimbe viata printr-o alimentatie sanatoasa a crescut considerabil.

Faimosul bucatar britanic are restaurante care ii poarta numele atat in Marea Britanie, cat si in Irlanda, Singapore, Hong Kong, Brazilia si Australia.

Foto: Guliver