dieta potrivita femeie salata

Cauti dieta potrivita pentru tine? Inainte de a incepe orice dieta, raspunde la urmatoarele intrebari ca sa vezi daca e cea potrivita!

Cate diete ai incercat pana acum? Cu siguranta nu doar una. Diete bazate pe grasimi, pe carbohidrati, vegetariene sau fara gluten care au dat rezultate mai mari sau mai mici. Si, totusi, de ce nu ai gasit inca acea dieta potrivita pentru tine?

Cum sa-ti alegi o dieta potrivita, care sa nu-ti dea batai de cap

De cele de mai multe ori, dietele presupun bataie de cap. Iti consuma nervi, timp si bani si te obliga sa iti schimbi stilul de viata. Dar chiar si cu toate criteriile intrunite, ti se pare ca roadele intarzie sa apara. Asa ca, inainte de a incepe o alta dieta, vezi daca poti raspunde cu “da” la urmatoarele sapte intrebari:

Dieta potrivita – 1. Noua dieta iti furnizeaza un numar corect, rezonabil de calorii zilnic – un minimum absolut de 1.000 de calorii pe zi?

Dieta potrivita – 2. Iti ofera o cantitate suficienta de proteine – cel putin 0,4 grame pe kilogram corp, dar nu mai mult de dublul acestei cantitati? Pentru o femeie adulta, necesarul de proteine zilnic este de 46 de grame.

Dieta potrivita – 3. Iti ofera suficiente grasimi pentru a tine de foame (dar nu prea multe), astfel incat 20-35% din totalul zilnic de calorii sa vina din grasimi?

4. Iti da posibilitatea unui aport suficient de carbohidrati astfel incat sa nu apelezi la proteine si sa nu arzi masa musculara pentru a avea energie sau sa privezi ficatul de glicogen? Aproximativ 100 de grame de carbohidrati sunt suficiente in cazul unei persoane de greutate medie.

Dieta potrivita – 5. Prin aceasta dieta consumi suficiente vitamine si minerale din toate alimentele?

Dieta potrivita – 6. Iti ofera o gama variata de alimente astfel incat sa nu te plistisesti si sa abandonezi dieta intr-un final?

Dieta potrivita – 7. Dieta este formata din alimente obisnuite, care se gasesc la piata sau in supermarket, la preturi pe care sa ti le poti permite?

Daca raspunsurile la fiecare dintre cele sapte intrebari sunt “da”, atunci poti incepe dieta pentru ca ti se potriveste si, mai important, este sanatoasa!

Foto: Guliver