legume la oala de lut

Daca deja ai renuntat la mancarurile si preparatele grase de Sarbatori si vrei sa mananci mai sanatos, iti propun sa incerci o reteta de legume la oala de lut. Este o reteta vietnameza, care imbina foarte multe legume si se prepara foarte usor. Dureaza doar zece minute sa prepari legumele si doar cincisprezece minute sa le gatesti.

Ingredientele pe care le folosesti pentru prepararea acestei retete de legume la oala de lut sunt suficiente pentru doua persoane, asa ca iti poti servi iubitul tau sau poti lua masa impreuna cu o prietena.

Imi place aceasta reteta de legume la oala de lut pentru ca este foarte usor de preparat si este imposibil sa dai gres. Legumele se fierb inainte sa fie introduce la cuptor, dar nu isi pierd din savoare. Vietnamezii sunt recunoscuti pentru preparatele si mancarurile lor sanatoase, dar aceasta reteta este foarte utila si pentru persoanele care sunt mai mult pe fuga.

Legume la oala de lut – o reteta inedita

Reteta este bazata pe legume usor crocante, ciuperci si tofu. Imi place tofu pentru ca este o alegere sanatoasa si este foarte usor de gatit. In plus, mancarea preparata in oala de luat are mai multa savoare.

Ingrediente

100 de grame de fasole verde, taiata pe lungime

1 pepene galben mic, taiat in jumatati, fara seminte, taiat in bucati egale

1 mana de rosii cherry

1 zucchini, curatat si taiat in bucati egale

1 morcov, curatat si taiat in bucati egale

1 ardei gras rosu

1 lingura de ulei vegetal

1 lingurita de usturoi granule

80 ml de sos de soia

1 varf de piper

1 lingurita de ulei de susan

250 ml de apa

100 g de tofu, prajit si taiat in felii

100 g de ciuperci proaspete

1 praf coriandru

Preparare

Pentru inceput, ai nevoie de o oala de marime medie pentru a fierbe legumele, dupa care trebuie sa le dai prin apa rece pentru a pastra legumele usor crocante.

Incinge cuptorul la aproximativ 170 de grade si incalzeste oala de lut, dupa care adauga uleiul vegetal si usturoiul si lasa oala in continuare la cuptor pana cand ingredientele incep sa fiarba usor. Adauga uleiul de susan, piperul, sosul de soia si apa. In momentul in care incep sa fiarba, adauga legumele, ciupercile si tofu. Amesteca-le bine, folosind o lingura de lemn, dupa care lasa-le la cuptor cinci-zece minute pana incep sa fiarba bine.

Legumele se scot din cuptor si se condimenteaza cu coriandru. Se pot servi cu orez.

Vrei sa incerci o alta reteta cu legume? Incearca aceasta lasagna cu legume, ideala pentru o masa calda si hranitoare!

Foto: Guliver