Maslinele sunt unele dintre cele mai vechi alimente cunoscute de oameni, fiind culese si consumate inca din cele mai vechi timpuri. Ele cresc in zona Mediteranei si sunt cunoscute pentru beneficiile lor asupra sanatatii. Cu siguranta te-ai intrebat pana acum ce sa alegi, intre masline negre vs masline verzi, dar probabil nu te-ai interesat sa afli care sunt diferentele nutritive dintre cele doua.

Cand vorbim despre masline negre vs masline verzi trebuie sa tinem cont ca aceste culori depind foarte mult de perioada in care au fost culese, dar si de modul de preparare. Maslinele verzi pe care le gasesti in comert sunt culese mai crude, in timp ce maslinele inchise la culoare sunt culese la maturitate.

In ceea ce priveste preferintele consumatorilor, maslinele verzi se numara printre cele mai vandute, iar acest lucru se datoreaza gustului si texturii lor.

Masline negre vs masline verzi – care e diferenta dintre ele

Foarte multe persoane aleg maslinele pentru gustul pe care il au, nu pentru proprietatile lor nutritive. De fapt, nu am auzit foarte multe persoane spunand ca prefera maslinele verzi pentru ca sunt mai sanatoase sau ca nu consuma masline negre din cauza ca sunt mai sarate. Maslinele sunt alese si pentru simplul fapt ca sunt mai aspectuase. De exemplu, la prepararea unor salate se prefera maslinele verzi.

Dar care e diferenta intre maslinele negre si cele verzi? Ei bine, dupa cum spuneam, maslinele verzi sun culese inainte de a se coace si astfel au un gust usor amarui, sunt de dimensiuni medii si contin in jur de trei calorii. Maslinele negre sunt culese atunci cand sunt coapte, sunt de aceleasi dimensiuni, dar contin sapte calorii.

Atentie la maslinele la borcan, acestea contin ulei si numarul caloriilor poate ajunge la 25 la o singura maslina. Cu toate acestea, nu trebuie sa te sperii, pentru ca grasimea din masline are numeroase beneficii asupra sanatatii, in special asupra sistemului cardiac.

Trebuie mentionat si faptul ca maslinele contin vitamina E si nutrienti cu proprietati antioxidante si antibacteriene.

Culorile pe care le au maslinele apar in urma procesului de fermentatie care a fost folosit inainte ca acestea sa fie comercializate.

Maslinele protejeaza organismul de cancer, reduc nivelul colesterolului si sunt un puternic antioxidant.

Asadar, toate maslinele sunt bune, pentru ca toate incep prin a fi verzi! Poti alege cu incredere orice tip de masline atunci cand te afli la cumparaturi. In plus, toata lumea stie si cate beneficii are uleiul de masline asupra sanatatii.

Uleiul de masline ingrasa? Iata raspunsul la aceasta dilema!

Foto: Guliver