Mic dejun care echilibreaza glicemia. 3 idei pentru dimineti infometate.

Mic dejun care echilibreaza glicemia – o idee buna si deloc greu de pus in aplicare. Secretul este sa folosesti mai multe grasimi sanatoase si mai putin zahar!

Programul tot mai incarcat si oboseala ne influenteaza hormonii si, implicit, si glicemia. Suisurile si coborasurile glicemiei te fac apoi sa te simti iritata, epuizata si flamanda. Evident ca cel mai simplu e sa iesi in fuga pe usa si sa-ti cumperi ceva de mancare pe drumul spre job. Insa, in general, alimentele pe care ti le poti cumpara gata facute sunt pline de tot felul de lucruri nesanatoase.

Iata cateva idei de mic dejun care echilibreaza glicemia, de pe Mindbodygreen.com, care te vor face sa te simti nu numai satula, dar si plina de energie. Ca bonus, cele mai multe dintre ele pot fi pregatite dinainte, astfel incat vei salva timp dimineata!

3 idei de mic dejun care echilibreaza glicemia

1 Boluri de avocado cu ou

Grasimea sanatoasa regleaza nivelul de zahar din sange. Creierul uman este si el facut, in proportie de 60%, din grasime, iar aceasta este principala sursa de energie. Zaharul iti da o doza puternica de energie, dar ea scade rapid si te lasa mai obosita dupa aceea. Grasimea, pe de alta parte, iti da energie pe termen lung.

Ingrediente:

1 avocado mediu

2 oua

Sare de mare

Piper

Branza (rasa)

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Taie in doua avocado, apoi scoate samburele si scoate doar putina pulpa din mijloc. Pune cele doua jumatati de avocado pe o tava de briose, ca sa stea nemiscate. Sparge ouale si pune cate unul in fiecare jumatate de avocado. Presara sare si piper dupa gust. Adauga branza rasa. Coace avocado 15 minute.

2 Budinca de chia

Acest mic dejun care echilibreaza glicemia se poate face de seara. Este vorba despre o budinca de chia plina de grasimi sanatoase din lapte de cocos, seminte de chia si nuci.

Ingrediente:

2 cani lapte de cocos neindulcit

1/2 lingurita extract de vanilie

1/2 cana seminte de chia

1/4 cana indulcitor (miere sau sirop de artar)

2 linguri unt de arahide

1/4 cana nuci sau migdale zdrobite

Preparare:

Pune laptele de cocos, vanilia, indulcitorul si untul de arahide intr-un blender. Amesteca pana cand obtii o pasta moale. Adauga semintele de chia si nucile sau migdalele. Amesteca bine, apoi toarna budinca in boluri si da-o la frigider pentru 4-24 de ore.

3 Frittata vegetariana

Proteinele adauga si mai multe grasimi care imbunatatesc un mic dejun care echilibreaza glicemia. Frittata e o idee grozava de mic dejun. Adauga si ciuperci si o sa fie si mai hranitoare!

Ingrediente:

1 lingura ulei de cocos

1/2 cana ciuperci, feliate

1/3 cana ceapa tocata

2 cani baby spanac

8 oua mari

1/2 cana lapte de cocos sau de migdale

Preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Bate ouale cu laptele si condimenteaza cu sare si piper. Incalzeste uleiul de cocos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga in tigaie ceapa si ciupercile si gateste-le trei minute. Apoi pune spanacul si caleste-l cateva secunde. Adauga ouale batute si gateste frittata pana cand partea de jos incepe sa se inchege. Muta tigaia in cuptor si coace 10-15 minute.

FOTO: Guliver

Citeste si: Fara zahar la micul dejun: 3 solutii la cerealele dulci.