Mic dejun detoxifiant

Un mic dejun detoxifiant este cel mai bun mod in care iti poti incepe ziua. Este hranitor, sanatos si este foarte usor de preparat, conform mindbodygreen.com. Ingredientele recomandate contin foarte multi nutrienti necesari pentru ca organismul tau sa functioneze asa cum trebuie. Mai mult, te vei bucura si de beneficiile vitaminelor si ale mineralelor care se gasesc in ingredientele recomandate pentrub acest mic dejun detoxifiant. 

Alimente precum sfecla rosie sau semintele de chia ajuta la detoxifierea corpului si au numeroase beneficii pentru sanatatea ficatului sau a colonului.

Mic dejun detoxifiant. Ce trebuie sa contina

Sfecla rosie

Sfecla rosie este de ajutor in detoxifierea ficatului, contine foarte multe substante active si isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire. Mai mult, sfecla rosie incurajeaza sistemul imunitar si productia de noi globule rosii. Este bogata in antioxidanti si zinc si este eficienta in combaterea stresului.

Seminte de chia

Semintele de chia contin foarte multe fibre, absorb toxinele din organism si au numeroase beneficii asupra sanatatii organismului. Contin mult calciu, fier si antioxidanti, ambele recomandate in orice cura de detoxifiere.

Banane

Bananele sunt bogate in potasiu, magneziu, mangan, fibre si vitamina B6. Le poti consuma ca atare, nu sunt foarte dulci si sunt perfecte pentru a fi consumate la micul dejun.

Mango

Acest fruct este o sursa importanta de vitamine, respectiv A si C, si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Este recomandat sa il consumi dimineata tocmai datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii organismului.

Seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui sunt bogate in vitamina E, magneziu, mangan, seleniu, cupru si zinc. Acestea sunt si o sursa importanta de proteine, asa ca este recomandat sa le consumi la micul dejun ca sa te bucuri de toate beneficiile lor pe care le au asupra sanatatii.

Cum prepari un mic dejun detoxifiant cu banane si sfecla:

Ingrediente

4 banane decojite

1 sfecla rosie

250 de ml de lapte de cocos

1 mango curatat

50 de grame de fulgi de nuca de cocos

2 linguri de seminte de chia

2 linguri de seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Pune bananele, sfecla si laptele de cocos in blender si amesteca-le bine, pana cand obtii o compozitie cremoasa. Toarna compozitia intr-un bol de marime medie. Taie fructul de mango in cubulete si pune-l peste compozitie, impreuna cu fulgii de nuca de cocos si semintele de chia si de floarea soarelui si gata! Poti servi un mic dejun sanatos!

Iata si o reteta de mic dejun rapid si sanatos!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Pinterest